Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Σκόπελος / Σε θέση μάχης οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου

Σε τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατέρχονται και  οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου μετά τη δημοσίευση των Πρακτικών της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεών τους.
Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, διοργανώθηκε σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι με συμμετοχή σχεδόν όλων των συμβασιούχων αλλά και αρκετών μόνιμων υπαλλήλων. Κάνοντας την εισήγηση στη σύσκεψη, ο εκλεγμένος με τη ΔΑΣ ΟΤΑ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργος Γούλας κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που με το «καλημέρα» της συμφωνίας για τη 2η αξιολόγηση προχωρεί σε χιλιάδες απολύσεις δίνοντας τη χαριστική βολή στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, στρώνοντας το χαλί στην ιδιωτικοποίησή τους, που θα φέρει νέα δυσβάστακτα βάρη για τους δημότες. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στο δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και προωθεί την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η μόνη απάντηση στον εφησυχασμό που καλλιεργεί το Υπουργείο Εσωτερικών και στον υποκριτικό ρόλο που παίζει η πλειοψηφία των δημάρχων μέσω της ΚΕΔΕ είναι ο δρόμος του αγώνα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Μ’ αυτό το πλαίσιο οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατέληξαν στον προγραμματισμό αγωνιστικών δράσεων για το επόμενο τριήμερο για την όσο το δυνατόν πιο πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων τους και σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και των δημοτών, με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 22 Ιουνίου, που έχει ως εξής:


Τρίτη 20 Ιουνίου, συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο και ενημέρωση των υπαλλήλων στις 10.30 το πρωί.

Τετάρτη 21 Ιουνίου, συγκέντρωση στις 10.30 στο δημαρχείο και ενημέρωση των δημοτών για τη σύσκεψη οργάνωσης της απεργίας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 7.30 στην αίθουσα του Ξενία, όπου καλούνται  να συμμετάσχουν σωματεία, σύλλογοι, επιτροπές αγώνα αλλά και όσοι μεμονωμένοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι επιθυμούν.

Πέμπτη 22 Ιουνίου απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ στο δημαρχείο και μηχανοκίνητη πορεία στον οικισμό της Σκοπέλου.