Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σκόπελος | Αγωνιστικό προσκλητήριο συμμετοχής στη Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ  10.30 πμ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…

…μην έχεις πια την πείνα για καμάρι…»

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, Νέα και Νέε

Απευθύνουμε αγωνιστικό προσκλητήριο συμμετοχής στη Γενική Απεργία της 9 Νοέμβρη

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

• ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό

Κουπόνια για το ρεύμα –  κουπόνια για φαΐ

Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι εργατικές- λαϊκές οικογένειες δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass

οργάνωση και δράση, μην τους προσκυνάς!

Την ίδια στιγμή μάλιστα που προκλητικά βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξουν πολεμικές επεμβάσεις, που ανοίγουν τα χρηματοκιβώτια για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων και όπλων. Καλούν τους λαούς να ζουν με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουν στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!  Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η Σκόπελος διεκδικώντας:

825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα

Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών  εισιτηρίων  κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ, στρατιώτες και συνταξιούχους.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

 Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ  10.30 πμ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ [ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ] - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  -ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.