Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ.

Στηρίζουμε  την απεργία των υγειονομικών – Διεκδικούμε την  Υγεία που αξίζει στο λαό τον 21ο αιώνα!


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ! 

ΤΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ! ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ!

Σκοπελίτη - Σκοπελίτισσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της Υγείας. Τρία χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει «πρόσθετα μέτρα» για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ,  για την αντιμετώπιση δήθεν των «εκτάκτων» αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα, που δεν… «προσθέτουν προσωπικό». Αντί να μονιμοποιηθούν, ξανά - “προσλαμβάνονται” οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι που λήγει η σύμβασή τους, “προσλαμβάνονται” συνταξιούχοι γιατροί, συνεχίζονται οι μετακινήσεις για να μπαλωθούν οι τρύπες της δραματικής υποστελέχωσης. Μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών, συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. 


Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ! Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Πιάνουν το νήμα των αντιλαϊκών ανατροπών στην Υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών. Ένα νομοσχέδιο ενταγμένο στη στρατηγική της ενίσχυσης του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρησης και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της Υγείας.

Στη Σκόπελο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την πολιτική των κομμάτων του κεφαλαίου στην Υγεία. 

Οι μόνοι που δεν (θέλουν να) τη γνωρίζουν είναι οι περιοδεύοντες θίασοι βουλευτών τους, που ανακαλύπτουν ξαφνικά, έχοντας χρόνια στο κοινοβουλευτικό κουρμπέτι και στα υπουργικά έδρανα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ότι το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου εν έτει 2022:

-Δεν διαθέτει Ακτινολόγο 

-Δεν έχει δεύτερο γιατρό Γενικής Ιατρικής 

-Οι κτιριακές και άλλες υποδομές του χρειάζονται άμεση αποκατάσταση  

Σκοπελίτη - Σκοπελίτισσα

Συμπαραστεκόμαστε στους μαχόμενους υγειονομικούς, που απεργούν την Πέμπτη 20 του Οκτώβρη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας στις 10.30πμ!

Διεκδικούμε μαζί τους, μεταξύ άλλων: 

Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης – βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία. 

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων. 

ΤΩΡΑ κάλυψη της θέσης του Ακτινολόγου

ΑΜΕΣΑ δεύτερος μόνιμος γιατρός Γενικής Ιατρικής

ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022 ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου

Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου (Μέλος ΟΓΕ)

Σύλλογος Αλιέων Σκοπέλου 

Παράρτημα Σκοπέλου Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας

Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σκοπέλου

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.