Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Σκόπελος | Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2022 από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης [παράρτημα Β. Σποράδων]

Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2022


Η 16η  Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα επιβίωσης για ανθρώπους που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή, καθώς τα πρώτα λεπτά που ακολουθούν θεωρούνται πολύ σημαντικά για τη ζωή τους.

Η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη, μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά χωρίς προειδοποίηση. Σε περίπτωση που συμβεί καρδιακή ανακοπή, κάθε λεπτό μετράει. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άμεση εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από τους παρευρισκομένους πολίτες, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας, αυξάνει σημαντικά τη πιθανότητα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς 2022, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Β. Σποράδων πραγματοποίησε δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών, στις δεξιότητες ορθής εφαρμογής της  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), έξω από το κτίριο του Ξενία, με χρήση ειδικής κούκλας ανάνηψης. Οι συμμετέχοντες διδάχτηκαν πως πρέπει να αντιδράσουν σε μια έκτακτη περίπτωση ανακοπής καρδιάς και τι μπορούν να προσφέρουν μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Είναι πολύ σημαντικό όλοι να γνωρίζουμε πως μπορούμε να γίνουμε ο πρώτος και σημαντικότερος κρίκος της αλυσίδας της ζωής.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του κόσμου μπορούν να ΣΩΣΟΥΝ μια ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.