Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Συνταξιούχοι Σκιάθου | Ζητούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο νησί

Στη 17η Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, στα “Προ Ημερησίας Θέματα” συζητήθηκαν τα ζητήματα που έθεσε η Διοικούσα Επιτροπή Σκιάθου Συνταξιούχων.

Εκ μέρους του παραρτήματος μίλησε και ανέπτυξε τα θέματα η κα Κατερίνα Κουρκούμπα ζητώντας από τον Δήμο:

• να διεκδικήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, με προσλήψεις γιατρών, τακτικές επισκέψεις γιατρών ειδικοτήτων, επαναλειτουργία του Οδοντιατρείου, εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων που προτείνει η σύγχρονη ιατρική (μαστογραφία, PSA κλπ). Επισημάνθηκε η ανάγκη να μεριμνήσει ο Δήμος για τη στέγαση των γιατρών και των νοσηλευτών, λόγω του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τους θερινούς μήνες.

Η εισηγήτρια αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οικονομικά αδύνατοι ασθενείς για τη διαμονή τους στον Βόλο,  όπου χρειάζεται να μεταβαίνουν συχνά, για διάφορες θεραπείες   (χημειοθεραπείες, αιμοκάθαρση, κλπ), και κάποιοι εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους, με τραγικά αποτελέσματα. Είναι αναγκαίο να υπάρξει σχετική μέριμνα από τον Δήμο, για τη φιλοξενία των ασθενών αυτών, ίσως στο Νοσοκομείο.

• την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, όπως ισχύει και σε άλλους Δήμους. Επίσης να διεκδικήσει τη λειτουργία του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, μιας και η Σκιάθος συγκαταλέγεται στους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που δεν έχει.

Για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου μας, ζητήσαμε την παραχώρηση και στον Σύλλογό μας ενός χώρου στέγασης Γραφείου ή συστέγασης με άλλον Σύλλογο.

Τέλος η εισηγήτρια του παραρτήματος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κοινωνική προστασία για ηλικιωμένους και ανάπηρους με τη δημιουργία και λειτουργία Δημόσιας και Δωρεάν Δομής Φιλοξενίας και Προστασίας. Αίτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων που έχει συγκινήσει όλη την κοινωνία της Σκιάθου και στηρίζεται με τις υπογραφές πολλών εκατοντάδων κατοίκων. Για το σοβαρό αυτό ζήτημα, υπήρξε δέσμευση εκ μέρους της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα αυτό να μπει στο πινάκιο επόμενης Συνεδρίασης, προκειμένου να συζητηθεί και ληφθεί σχετική απόφαση.


Για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων της Σκιάθου, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος κρίνει απαραίτητο  να αναφερθεί στις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής: 

«Για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, με προσλήψεις γιατρών, τακτικές επισκέψεις γιατρών ειδικοτήτων, επαναλειτουργία του Οδοντιατρείου, εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων», δόθηκε η υπόσχεση ότι θα στηριχθεί και θα προωθηθεί το αίτημα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Για μέριμνα του Δήμου στο πρόβλημα της στέγασης των γιατρών, η απάντηση ήταν ότι εγκρίθηκε στις αρχές καλοκαιριού σχετικό κονδύλι, ύψους 10.000 Ευρώ έως τέλους του έτους, για τους γιατρούς και τους οδηγούς του ΕΚΑΒ. Τα χρήματα δεν δόθηκαν, αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν το έμαθαν για να κάνουν τις σχετικές ενέργειες.


Για τους οικονομικά αδύνατους ασθενείς που χρειάζεται να μεταβαίνουν συχνά στο Βόλο για διάφορες θεραπείες (χημειοθεραπείες, αιμοκάθαρση, κλπ) και αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα για τη διαμονή τους και κάποιοι εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους, με τραγικά αποτελέσματα, ζητήσαμε από τον Δήμο να υπάρξει σχετική μέριμνα για τη φιλοξενία των ασθενών αυτών, ίσως στο Νοσοκομείο ή αλλού. Πήραμε την απάντηση ότι στους ασθενείς αυτούς με τη μεσολάβηση του Δήμου, δίνονται δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια.


Για τη λειτουργία και στη Σκιάθο του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι έχει γίνει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο, καθώς η Σκιάθος βρίσκεται ανάμεσα στους 50, από τους 332 συνολικά Δήμους της χώρας που δεν έχει το Πρόγραμμα. 

Για την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ, δεν υπήρξε απάντηση.

Στο αίτημα να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για δημιουργία Δημόσιας Δομής Προστασίας Ηλικιωμένων, υπήρξε η δέσμευση να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη Συνεδρίαση.


Για το ζήτημα παραχώρησης γραφείου στον Σύλλογο Συνταξιούχων, δόθηκε η υπόσχεση ότι θα παραχωρηθεί χώρος στο ερειπωμένο κτήριο της “Παλιάς Αστυνομίας”, όταν αυτό αναστηλωθεί. Είναι η απάντηση στους γονείς και τους παππούδες, τους απόμαχους της δουλειάς, όταν σε άλλους Συλλόγους έχουν παραχωρηθεί και δύο χώροι κι έχουν καταχωρηθεί γραφεία σε Συλλόγους ανενεργούς. Το αίτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων που περιορίζεται στη συστέγαση με κάποιον άλλο Σύλλογο, δεν έγινε δεκτό». 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους φορείς της Σκιάθου, από κοινού να ενισχύσουμε τις παρεμβάσεις του Παραρτήματος συνταξιούχων για να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, ξεκινώντας από τη σημερινή κατάσταση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας με τις ελλείψεις στις υπηρεσίες που περιγράφουμε και τη δραματική υποστελέχωση του υγειονομικού προσωπικού. Καμία έκπτωση δεν κάνουμε όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών μας στις υπηρεσίες Υγείας ειδικά σήμερα που κοντεύουμε τρία χρόνια της πανδημίας.


Βρισκόμαστε σε κοινό αγώνα με το σύνολο των συνταξιουχικών σωματείων και τα εργατικά σωματεία της Μαγνησίας διεκδικώντας όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, που με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες!


Η Διοικούσα Επιτροπή Σκιάθου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α., ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ

& ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΝΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ  Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΙΑΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.