Σελίδες
Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013
5 σχόλια:
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Κύριε δημοσιογράφε συμφωνώ μαζί σας,και μένα μου χαλάει τον πρωινό μου ύπνο καμιά φορά,μου ξυπνάει και το μωρό μου...,αλλά ξέρετε κάτι,είμαστε σε νησί και επειδή μεγάλωσα εδώ το έχουμε συνηθείσει,το περημένουμε,άλλωστε υπάρχουν νοικοκυρές στη Σκόπελο,που είναι της παλιάς σχολής ας πούμε,που δεν κατεβαίνουν στην παραλία για ψώνια,οπότε το περημένουν αυτό κάθε πρωί,δεν τις ενοχλεί,δεν τους ξενίζει,είναι κομμάτι της καθημερινοτητάς τους.Τόπος συνάντησης στις πλατείες και η συχνή ερώτηση,΄΄τι θα μαγειρέψουμε πάλι σήμερα?Να έχω δυο χόρτα πήρα και δυο ψάρια,ζωντανά ήτανε πδούσανε!οπότε αν λείψει... θα τους λείψει.Και η περισότερη πλάκα είναι όταν φωνάζει ονομαστικά της νοικοκυρές που είναι πελάτησες.Τι να κάνουμε όμως?Το διασκεδάζουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εκτίμηση μια σκοπελίτισσα αναγνώστρια
Καλημέρα,
Διαγραφήσυμφωνώ ότι «δεν τις ενοχλεί, δεν τους ξενίζει, είναι κομμάτι της καθημερινοτητάς τους...»
Αυτό πιθανόν για τους ντόπιους...
Οι τουρίστες όμως, που έρχονται στη Σκόπελο από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να ησυχάσουν, δεν θέλουν τα μεγάφωνα με τα πολλά ντεσιμπέλ κάτω από το παράθυρό τους από τις 7.50 κάθε πρωί.
Γύρω στις 9.00 φωνάζουν οι δυο πλανόδιοι ψαράδες, στη δική μου τουλάχιστον γειτονιά. Έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή νότα. Όσο για τους τουρίστες που μένουν μέσα στο χωριό, είναι έτσι και αλλιώς εκτεθειμένοι σε μεγάλη ηχητική ρύπανση. Για εμάς τους ντόπιους δεν σχολιάζω. Το έχουμε χωνέψει πια. Καθ΄όλο το 24ωρο κυκλοφορούν μηχανάκια, πολλά με σπασμένη εξάτμιση, αυτοκίνητα, μεθυσμένοι να φωνάζουν στους δρόμους, να κυλιούνται και να τσακώνονται, τα μπαράκια έχουν πολύ δυνατή μουσική μέχρι το πρωί κλπ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για κανέναν. Στη γειτονιά μου όμως, δεν έχω ακούσει κάποιον να ενοχλείται από τον ψαρά (έχει και ιδιαίτερη ντοπιολαλιά), από την λειτουργία της εκκλησίας την Κυριακή ή το χτύπημα της καμπάνας (και αυτά ακούγονται δυνατά).
ΑπάντησηΔιαγραφήΛύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα και μας ενοχλεί η ιδιαίτερη φωνή του ψαρά. Θεωρούμαστε τριτοκοσμικοί επειδή συνεχίζουμε έναν παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας. Μας ενοχλούν τα ξυλαράκια (τσάκνα)έτσι τα λένε στο νησί μου και δεν μας πειράζουν τα παλούκια. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα και την χρησιμότητα της δημοσίευσης αυτής.Ονομάζουμε ηχορύπανση την φωνή του ψαρά, σατιρίζουμε την νησιώτικη έκφραση του, χλευάζουμε τον τρόπο επικοινωνίας με τους ανύμπορους ή παραδοσιακά δεμένους με τον δικό τους άνθρωπο πολίτες (ψαράς - μανάβης - σκουπιδιάρης κλπ),και δεν κοιτάμε κατάματα τα πραγματικά προβλήματα. Κρίμα. Ζητώ συγγνώμη άν σε ξύπνησε ο ψαράς!!! Λίγο αυτοκριτική δεν βλάπτει. Ξανασκέψουτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό πότε η ηλεκτρική ντουντούκα έγινε παραδοσιακός τρόπος επικοινωνίας?
ΑπάντησηΔιαγραφή