Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τίμηθηκε ο ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης

Ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας τίμησε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στην παραλία Λουτρακίου, τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2004 στο διπλό σκιφ Νίκο Σκιαθίτη. Στην λητή τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η βουλευτής Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φ. Χήρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η κα Λίτσα Σκαφιδά, αρχαιολόγος στη ΙΓ' εφορία Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής απένειμε τιμές στον Έλληνα αθλητή.
Την εκδήλωση προλόγισε η κα Σπυριδούλα Καρβέλη και αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σκοπέλου ο οποίος υποδέχτηκε και παρουσίασε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, αναφέροντας ότι:
«Είναι μια διαφορετική βραδιά που μας γεμίζει όλους συγκίνηση, θέλαμε να τιμήσουμε εδώ και καιρό τον Ολυμπιονίκη μας Νίκο Σκιαθίτη, που έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους και περισσότερο εμάς τους συντοπίτες του, έφτασε όμως τώρα το πλήρωμα του χρόνου, κάλιο αργά παρά ποτέ...»
Ο κ. Αγοραστός είπε αμέσως μετά πως: «είναι ιδιαίτερη τιμή να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, γιατί συναντάμε έναν άνθρωπο που μας έκανε υπερήφανους. Όπως ξέρετε το 2004 ήταν η χρονιά της Ελλάδας και χωρίς Ολυμπιονίκες η χρονιά αυτή δεν θα ολοκληρωνόταν. Οφείλουμε πολλά στους ανθρώπους αυτούς που σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά παράλληλα δίνουν και ένα μήνυμα. Δίνουν ένα μήνυμα σε τραγικά δύσκολες στιγμές για τη Χώρα μας. Δίνουν ένα μήνυμα και μάλιστα το συγκεκριμένο άθλημα, ότι με συνεργασία, γιατί χρειάζεται συνεργασία, με συνέργεια, γιατί χρειάζεται συνέργεια πάνω στον αγώνα, με συγχρονισμό, φτάσαμε στο αποτέλεσμα. Και φτάνουμε σε αποτελέσματα ανατρεπτικά, γιατί κατάφεραν να κάνουν μια ανατρεπτική θετική επιτυχία για να μας μας κάνουν όλους περήφανους. Αλλά ταυτόχρονα δίνουν κι ένα μήνυμα, ότι χωρίς προσπάθεια τίποτα δε γίνεται. Μόνο με προσπάθεια, με συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά κι αυτό το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε στη σημερινή εποχή. Χρειάζεται σχέδιο ομόνοιας, ενότητας, συνεργασίας, συνέργειας, εμπιστοσύνης, σχέδιο αλλά και προσπάθεια για να...
πετύχουμε να βγούμε από αυτή τη δύσκολη στιγμή. Και είναι η δυσκολότερη στιγμή, γιατί όπως λέει και ο Περικλής στον Επιτάφιο, ο κόσμος κλαίει, οδύρεται, διαμαρτύρεται γι αυτό που είχε κι έχασε, όχι γι' αυτό που δεν απέκτησε ποτέ κι αυτή την τραγικότητα ζούμε σήμερα. Αλλά μπορούμε να ξεφύγουμε, μπορούμε να ξεφύγουμε με δύναμη, πίστη και ομοιογένεια στις προσπάθειες. 
Ευχαριστούμε πολύ μας κάνατε περήφανους και συνεχίζετε να μας κάνετε περήφανους γιατί ένας Ολυμπιονίκης ποτέ δεν ξεχνιέται, ένας Ολυμπιονίκης είναι ίνδαλμα, είναι σύμβολο. Ένας Ολυμπιονίκης είναι πολύ ψηλά και παράλληλα δίνει το μήνυμα στα νέα παιδιά να ακολουθήσουν, να προσπαθήσουν, ότι ο αθλητισμός αξίζει, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός δίνει τη δύναμη στα παιδιά, τα κάνει τους ισχυρούς χαρακτήρες που χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά και τους αποτρέπει από δύσκολους ατραπούς της ζωής που σήμερα είναι περισσότεροι, επικινδυνότεροι και συχνότεροι…»
Αμέσως μετά, η αρχαιολόγος Ευαγγελία Σκαφιδά παρουσίασε ένα ταξίδι στο χωροχρόνο της Σκοπέλου, με τίτλο, «Τιμώντας τους ήρωες της Σκοπέλου, από τον ήρωα Στάφυλο και τον Ολυμπιονίκη Άγνωνα, στο σύγχρονο Ολυμπιονίκη Νίκο Σκιαθίτη». Μέσα από το μόνιτορ και τις εικόνες, συμπλεύσαμε σιγά σιγά με τα κουπιά και τα πανιά μας σε ένα ταξίδι 3500 χρόνων πίσω στο χωροχρόνο, να ανανεώσουμε τη σχέση μας με τα έργα της θάλασσας, της γης και των ανθρώπων, που έζησαν και έδρασαν στο νησί της Σκοπέλου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης δήλωσε στην εφημερίδα:
Ο 95χρονος παππούς του Ολυμπιονίκη
Νίκου Σκιαθίτη φανερά συγκινημένος
παρακολουθεί την εκδήλωση
«Αν κι έχω περάσει από πολλές βραβεύσεις όλα αυτά τα χρόνια, αυτή η τελετή και επιβράβευση με το μνημείο μετά από 10 σχεδόν χρόνια από τους συντοπίτες μου, με τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι για μένα το κερασάκι στην τούρτα. Αυτή η βράβευση είχε μεγαλύτερη αξία από όλες τις άλλες. Τους ευχαριστώ όλους και υπόσχομαι να σταθώ αντάξιος και στο μέλλον της τιμής που μου έκαναν».
Ο 95χρονος παππούς του Ολυμπιονίκη, παρακολούθησε την τελετή φανερά συγκινημένος και όπως μάθαμε από τον Νίκο, είναι η ζωντανή ιστορία της οικογένειας, παλιός καπετάνιος, έκανε και τον γιό του -πατέρα του Νίκου- ναυτικό και δίδαξε πέντε πράγματα και στον εγγονό για να ακολουθήσει την κωπηλάσια. «Από εκείνον -μας είπε ο Νίκος- πήρα το ερέθισμα για το άθλημα».
Στο τέλος, όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο και υπέρλαμπρο φεγγάρι του χρόνου, που βρισκόταν στο πιο κοντινό σημείο με τη γη (περιήγειο), μέσα από τα δύο τηλεσκόπια που είχαν στηθεί από τον κ. Γιώργο Μιχαήλ, μέλος της εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου. 

2 σχόλια:

  1. Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με ποιότητα και πολλά θετικά μηνύματα.
    Σας ευχαριστούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο σε ολλους
    κυριε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

    ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΧΩΡΑ .

    ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 5 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Κ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΟ 70%
    ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ . ΤΡΩΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ Β ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑΜΑΣΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

    ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

    ΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.


    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Δ. ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ
    γεωπονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.