Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πότε θα απαντήσετε για την ταμπακέρα κ. Αγοραστέ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Αεροδρομίου της Σκιάθου από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, κ. Καλογιάννη, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» επανέρχεται στο ζήτημα του Αεροδρομίου της Σκιάθου και στην ερώτηση που είχε καταθέσει για το θέμα, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής :
Από τις αρχές Μαρτίου, με ερώτηση του επικεφαλής της παράταξής μας, Κώστα Πουλάκη, προς τον κ. Αγοραστό, εν όψει τότε της υπογραφής της Σύμβασης για την επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου, είχαμε επισημάνει στον κ. Περιφερειάρχη ότι τζάμπα πανηγυρίζει για το έργο της επέκτασης, τη στιγμή που το αεροδρόμιο της Σκιάθου – μαζί με αυτό της Αγχιάλου και άλλα 20 αεροδρόμια πανελλαδικά – έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και έχει ήδη δρομολογηθεί η εκποίησή του.
Όπως αναφέραμε τότε στην ερώτησή μας, με δεδομένο μάλιστα ότι το έργο συγχρηματοδοτείται και από...
εθνικούς πόρους, «το κόστος θα χρεωθεί εμμέσως ή αμέσως στους πολίτες, αλλά τα κέρδη από την εκμετάλλευση του αερολιμένα θα προσπορίζεται ο ιδιώτης, στον οποίο αυτός θα περιέλθει». Με άλλα λόγια, χαρίζουμε στον ιδιώτη, εκτός των άλλων, 18.500.000 ευρώ,.
Ενώ, λοιπόν, ρωτήσαμε τον κ. Αγοραστό τι έμπρακτα μέτρα θα πάρει – εκτός των γενικόλογων τοποθετήσεων – για να εμποδίσει πολιτικά και νομικά το ξεπούλημα των αεροδρομίων Σκιάθου και Αγχιάλου, σήμερα, τρεισήμισι μήνες μετά και ενώ η σύμβαση υπογράφηκε πρόσφατα, από την Περιφερειακή Αρχή «ούτε φωνή ούτε ακρόαση» σχετικά με τα ερωτήματά μας. Ο κ. Αγοραστός, συνεχίζει να πανηγυρίζει…
Βέβαια, αυτό δεν μας εκπλήσσει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αγοραστός δεν απαντάει σε ερωτήσεις μας, παρ’ ότι εκ του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποχρεούται να δίδει γραπτή απάντηση εντός 15 ημερών. Περιμένουμε πάνω από ένα χρόνο να μας πει ποιος φταίει που η Μαγνησία έχασε 5 εκατομμύρια ευρώ από το Leader Αλιείας και πάνω από δυόμιση μήνες να μας πει για τις μειώσεις προσωπικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Μόνο που, κ. Αγοραστέ, η Δημοκρατία δεν καταστρατηγείται μόνο με τις κεντρικές αποφάσεις της κυβέρνησής σας, όπως πρόσφατα με το πραξικόπημα στην ΕΡΤ. Την υπονομεύετε ο ίδιος σε τοπικό επίπεδο, κάθε φορά που «στριμώχνεστε». Πότε σκοπεύετε να απαντήσετε για την ταμπακέρα, κ. Αγοραστέ;

Κι αν θεωρείτε ότι μπορείτε να αγνοείτε εμάς και το δικαίωμά μας ως παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου να σας ελέγχουμε για τις πράξεις και τις παραλείψεις σας, θα αναγκαστείτε να λογοδοτήσετε στους πολίτες : Τι κάνατε για να προστατέψετε τα δημόσια αγαθά και τις υποδομές της Θεσσαλίας; Με ποιους τρόπους αντισταθήκατε στο ξεπούλημα; Κι εκεί, κ. Αγοραστέ, δεν θα μπορέσετε να τους αγνοήσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.