Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το μπαλάκι στους Δήμους

Προχωρούν οι διαδικασίες υποβολής των 25 νέων έργων στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας προϋπολογισμού 10,5 εκ. ευρώ
Κώστας Αγοραστός: «Στο χέρι των φορέων να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες υποβολής των έργων και να έρθουν άμεσα τα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες»
Εκδόθηκε η πρόσκληση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να αρχίσουν να υποβάλλονται διακριτά πλέον τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων από τους δικαιούχους τους, για να αξιολογηθούν για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Σημειώνεται ότι τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας (Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιού Τρικερίου), έχουν συνολικό προϋπολογισμό 10.525.000 ευρώ.
Ο κ. Κ. Αγοραστός, αφού κάλεσε τους φορείς να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες και να έρθουν άμεσα τα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, σημείωσε τα εξής: «Η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, έχει ξεκινήσει τη χρηματοδότηση ενός...
στοχευμένου προγράμματος που έχει σαν σκοπό την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά της Θεσσαλίας. Τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα αποτελούν μια ελπίδα για τις περιοχές αυτές καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία όπως και νέες θέσεις εργασίας. Αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους του ΕΣΠΑ στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νήσων, στην εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, στην ενίσχυση του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού, στην προσβασιμότητα περιοχών κ.α. Μπορεί η οικονομική συγκυρία να είναι αρνητική, όμως με τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων των φορέων πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τις Βόρειες Σποράδες».
Τα Σχέδια είχαν υποβληθεί από τους αντίστοιχους Δήμους των νήσων, στο πλαίσιο σχετικής Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας που εκδόθηκε σύμφωνα με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Θεσσαλίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας «Θεσσαλία–Στερεά Ελλάδα–Ήπειρος 2007-2013», και ειδικότερα του Κωδικού Θεματικής Προτεραιότητας 61, οι οποίες αφορούν στην εφαρμογή δέσμης διακριτών δράσεων για ειδικές περιοχές όπως οι νησιωτικές. Η συγχρηματοδότηση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όλα τα έργα των Ολοκληρωμένων Σχεδίων πρόκειται να ενταχθούν και να αρχίσουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. εντός του 2013. Στους δυνητικούς δικαιούχους των έργων εμπίπτουν οι παρακάτω φορείς: Δήμοι Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Νοτίου Πηλίου, ΔΕΥΑ Σκιάθου, Σκοπέλου, Νοτίου Πηλίου, ΙΓ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αναλυτικά τα έργα που υποβλήθηκαν στη αρχική πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ΣΚΙΑΘΟΣ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.