Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Κίνητρα σε γιατρούς που θα ανταποκριθούν θετικά για κάλυψη θέσεων στα Κέντρα Υγείας των Βόρειων Σποράδων

  • Στις προβληματικές και άγονες περιοχές τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου, και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Γλώσσας Σκοπέλου και της Αλοννήσου.
  • Με πολύ ευνοϊκά κίνητρα οι γιατροί που ανταποκρίνονται θετικά στις προκηρύξεις θέσεων
Από το Πολιτικό Γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής:

Πέραν των πενήντα θέσεων επικουρικών ιατρών που προκηρύχθηκαν το τελευταίο έτος για το Νοσοκομείο Βόλου, στις οποίες προστίθενται και οι έξι νέες  θέσεις με την προκήρυξη της 3ης  Ιουνίου 2014, αλλά και  των θέσεων αγροτικών ιατρών (εννέα νέες θέσεις με την προκήρυξη της 5ης Ιουνίου 2014),  περισσότερα κίνητρα θα δίνονται  στους επικουρικούς ιατρούς που θα  στελεχώνουν ευκολότερα τα Κέντρα Υγείας, αλλά και...
τα Περιφερειακά Ιατρεία που διασυνδέονται με αυτά, με την χθεσινή (6 Ιουνίου 2014) απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, εντάσσονται στις προβληματικές και άγονες περιοχές τα Κέντρα Υγείας της Σκιάθου, της Σκοπέλου, της Ζαγοράς, της Αργαλαστής, αλλά και τα συνδεόμενα με αυτά Περιφερειακά Ιατρεία της Γλώσσας Σκοπέλου, της Αλοννήσου και του Τρικερίου.

Με τον χαρακτηρισμό των ανωτέρω περιοχών, από πλευράς υπουργείου Υγείας, ως άγονων, απομακρυσμένων, νησιωτικών και προβληματικών, θα παρέχονται πολύ ευνοϊκά κίνητρα στους επικουρικούς ιατρούς, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά  στις προκηρύξεις θέσεων του υπουργείου, από τη στιγμή που πολλές από αυτές (τις προκηρύξεις)  αποβαίνουν συχνά άγονες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Περιφερειακό Ιατρείο Τρικερίου, όπου στις τελευταίες προκηρύξεις θέσεων  ιατρών, δεν υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς των ιατρών και με την προκήρυξη της 5ης Ιουνίου προκηρύσσονται δύο θέσεις ιατρών.

Τα κίνητρα που θα δίνονται στους επικουρικούς ιατρούς των ανωτέρω περιοχών από εδώ και στο εξής, θα είναι: τριετής διάρκεια σύμβασης, αντί του ισχύοντος ενός έτους, τα διπλάσια μόρια για τον διορισμό τους στο Ε.Σ.Υ., η συνυπηρέτηση με τους συζύγους τους, κ.α.

«Έχουμε γυρίσει σελίδα στον τομέα της υγείας στην Μαγνησία, το τελευταίο έτος», επισημαίνει η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. «Έχοντας σταθερά ως πρωταρχικό μας μέλημα την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας, ακόμη και των νησιωτικών και πιο απομακρυσμένων περιοχών, με τα ευνοϊκά κίνητρα στους επικουρικούς ιατρούς, την προκήρυξη πολλών θέσεων επικουρικών και αγροτικών ιατρών το τελευταίο χρόνο, εδραιώνουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες του ευλογημένου τόπου μας», τονίζει η Ζέττα Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.