Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η επόμενη, μετά τις εκλογές, μνημονιακή μέρα…

  • Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών
«Κι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση που αθώωσε πριν σχεδόν 20 μέρες τις 590 απολυμένες καθαρίστριες των 400 ευρώ ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους, με την επίκληση της «νομιμότητας» έρχεται η χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος τους, που τραυματίζει και οδηγεί στο Νοσοκομείο με διάστρεμμα την Βολιώτισσα Δήμητρα Μανώλη και άλλη μια συνάδελφό της.

Η χθεσινή προσπάθεια καταστολής των διαμαρτυρόμενων καθαριστριών, που έχουν κατασκηνώσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, δεν μπορεί να φιμώσει τις φωνές τους, παρά να τις κάνει να...
ακουστούν δυνατότερα για να ενωθούν με τις φωνές όλων των εργαζομένων, των οποίων τα δικαιώματα καταπατώνται πρωτοφανώς με στόχο την εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Μόλις σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, οι προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι θα διορθώσει τις αδικίες που έγιναν κατέρρευσαν χθες σαν χάρτινος πύργος με την απαράδεκτη επίθεση σε γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 50 ετών.

Λίγο αργότερα, η είδηση ότι η Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αποφάσισε να προτείνει οριζόντια μείωση κατά 5,2% των επικουρικών συντάξεων από τις αρχές Ιουλίου, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου συστήματος, με την ενεργοποίηση της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος» για τα ταμεία, προοιωνίζει την εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων, δίνοντας το στίγμα της επόμενης, μετά τις εκλογές, μνημονιακής μέρας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.