Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σκόπελος / Ισχνές και αβέβαιες οι αποζημιώσεις, ενώ η αποκατάσταση του νησιού φαίνεται να αργεί...

Σκυθρωπά πρόσωπα, αβεβαιότητα και προβληματισμός επικρατούσε στο τέλος της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Πληγέντων Σκοπέλου, κατά την οποία ο Δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς.
Με "άδειο φάκελο" και αρκετά προβληματισμένος
ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης
Οι πιο απαισιόδοξοι κατάλαβαν ότι χρήματα ενίσχυσης δεν πρόκειται να πάρουν, τουλάχιστον σύντομα, ενώ η αισιόδοξη πλευρά, αν υπήρχε τέτοια στην αίθουσα, κατάλαβε ότι η όποια αποζημίωση θα είναι «ασπιρίνη σε μια βαριά ασθένεια»…

Ο Δήμαρχος έφερε κάποιες προφορικές υποσχέσεις αρμοδίων με κυριότερη -προφορική και αυτή- του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος είπε ότι οι πληγέντες και μόνο αυτοί δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για το 2015 και θα υπάρξει αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, αλλά ανάλογα με το ποσοστό(!) της ζημιάς του καθενός και αυτή την κατηγοριοποίηση ζητήθηκε να γίνει από τις λειψές υπηρεσίες του Δήμου!

Στη διάρκεια της ενημέρωσης ο Δήμαρχος ρωτήθηκε γιατί αποχώρησε από την Σκόπελο το κλιμάκιο του Μηχανικού ενώ δεν έχει γίνει αποκατάσταση του νησιού και υπάρχουν πολλές δεκάδες προβλήματα. Απαντώντας ο Δήμαρχος μετέφερε την εκτίμηση του επικεφαλής του κλιμακίου ο οποίος είπε «ό,τι κάνουμε είναι χαμένος κόπος… Δεν είναι κατάλληλη εποχή για αποκαταστάσεις…»

Αυτή η απάντηση δημιούργησε περισσότερη ανησυχία, αφού από Μάρτιο που “φτιάχνει ο καιρός” αρχίζει και η σεζόν και μαζί με την μέχρι τώρα ασάφεια για τις αποζημιώσεις και την αναστολή ή απαλλαγή των πληρωμών των πληγέντων δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που κορυφώθηκε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.