Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Γλώσσα Σκοπέλου / Παραδοσιακά γλυκίσματα με μούστο

Ο σύλλογος καθηγητών του Γυμνασίου με Λ.Τ. Γλώσσας Σκοπέλου ευχαριστεί το ίδρυμα «Σποράδες, βιώσιμη ανάπτυξη-παράδοση» και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο κ. Θωμά Αμυγδαλίτση, ο οποίος είχε την επιμέλεια εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με τον μούστο, που μας χρησιμεύει στην παραγωγή  διαφόρων παραδοσιακών γλυκισμάτων, όπως η μουσταλευριά, τα μουστοκούλουρα αλλά επίσης και στην παραγωγή μιας γλυκιάς και λίγο ξεχασμένης τροφής με πολύ μεγάλη θρεπτική αξία, το πετιμέζι.

Τα παιδιά των Γλωσσωτών, ταξίδεψαν στο χρόνο και στις ασχολίες των προγόνων τους, όταν η Σκόπελος ήταν γνωστή σε όλη τη Μεσόγειο για τον φημισμένο «Πεπαρήθιο οίνο». 

Έτσι με αφορμή το αμπέλι, τον μούστο, τους χώρους και...
τα εργαλεία καλλιέργειας και επεξεργασίας τους, επιδιώχθηκε η κατανόηση της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου μόχθου αλλά και της αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας του ανθρώπου με τη φύση, στοιχεία που απαιτούνται για την παραγωγή απλών αλλά πολύτιμων, καθημερινών αγαθών.

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου πάτησαν τα σταφύλια, ανακάτεψαν τον μούστο, «έτριψαν» αμύγδαλα από τον τόπο τους και έφτιαξαν μουσταλευριά, που η νοστιμιά της ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Και του χρόνου λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.