Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ: «Τεράστιο έγκλημα σε βάρος του σκοπελίτικου λαού...»

Η παντελής απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας,
σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες σε όσα έργα υλοποιήθηκαν,
οδήγησε σε ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του σκοπελίτικου λαού
Σε “μήνυμα αλληλεγγύης” που απευθύνει η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ προς τους πλημμυροπαθείς Σκοπελίτες υπογραμμίζεται «η γύμνια του κρατικού μηχανισμού και η εγκατάλειψη της λαϊκής ανάγκης για πλημμυροπροστασία», ενώ γίνεται λόγος για «τεράστιο έγκλημα σε βάρος του σκοπελίτικου λαού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.»
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχεις ως εξής:

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες, που δοκιμάζονται σκληρά τούτη την ώρα, αφενός από την καταιγίδα που έπληξε το νησί μας και αφετέρου από τη «φοροκαταιγίδα» των αντιλαϊκών μέτρων που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το Μνημόνιο 3.

Αποδείχθηκε ότι η παντελής απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες σε όσα έργα υλοποιήθηκαν, οδήγησε σε ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του σκοπελίτικου λαού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές. 

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής δεν μπορούν να...
καλύψουν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την εγκατάλειψη της λαϊκής ανάγκης για πλημμυροπροστασία. Το σχέδιο «Ξενοκράτης», κομμένο και ραμμένο στη λογική της υποχρηματοδότησης, αποδείχθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, το λιμάνι βούλιαξε, τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, οχήματα μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδηρικών, βάρκες χάθηκαν στη θάλασσα, το γήπεδο μεταμορφώθηκε σε λασπότοπο, παραλίες χάθηκαν από το χάρτη…  

Όλη αυτή η τραγωδία δεν μπορεί να αποδίδεται μόνο σε «θεομηνίες» ή σε έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά κυρίως στις πολιτικές που θυσιάζουν την προστασία του λαού στο βωμό των κερδών του Κεφαλαίου. Τη στιγμή που τεράστια κονδύλια διατίθενται στις τράπεζες και την επιδότηση μονοπωλιακών ομίλων, απορρίπτουν διαχρονικά τις προτάσεις του ΚΚΕ για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, όπως έγινε πρόσφατα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, με αφορμή τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος. Η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία δεν αντέχει την προστασία ανθρώπων και κατοικιών…
Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το νεοεκλεγέντα βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος Κώστα Στεργίου και τον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας Γιώργο Λούμα βρέθηκε στο νησί για να συμπαρασταθεί στους πληγέντες και να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για άμεση αντιμετώπιση των ζημιών.

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να μη βολευτεί με τα ψίχουλα που υποσχέθηκαν οι κυβερνητικοί παράγοντες. Η μόνη εγγύηση για έγκαιρες-πλήρεις αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών και λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη λογική του «ρεαλισμού» ότι «δεν μπορούν να γίνουν και πολλά», «η χώρα είναι χρεοκοπημένη» κ.λπ. και με τις ελεημοσύνες, αλλά να διεκδικήσουμε:

-Καταγραφή  όλων των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία για τις καταστροφές που υπάρχουν σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, οχήματα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το νησί τα έτη 2015-2016.

-Απαλλαγή των πληγέντων από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, Τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης. Προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ. Ρύθμιση των δανείων.
-Να εξαιρεθεί η Σκόπελος από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.

-Αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε υποδομές (λιμάνια, παραλίες, οδικό δίκτυο, ύδρευση –αποχέτευση-Βιολογικό κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία (Κάστρο).

-Μελέτες για αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των οικισμών του νησιού και για  αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, Κέντρου Υγείας, γυμναστηρίων κ.λπ.

-Αντιπλημμυρικά  και αντισεισμικά έργα με κρατικά κονδύλια από έναν Ενιαίο Φορέα Κατασκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.