Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αθάνατοι!

Με καρδιά που πονά, με δυο μάτια που βουρκώνουν συνέχεια, σαν θυγατέρα του αείμνηστου συνταγματάρχη των Λ.Ο.Κ. Παναγιώτη Τσαούση, θέλω να δηλώσω την οδύνη και τη θλίψη, για το χαμό των τριών αθάνατων αξιωματικών του πολεμικού μας ναυτικού που έπεσαν ηρωικά, προδομένοι από ηγεσίες μικρές και ανάξιες.

Η απώλειά σας για την Ελλάδα, μεγάλη. Για τις οικογένειές σας ακόμα μεγαλύτερη. Γιατί η Ελλάδα έχει δεκάδες συναδέλφους σας αντάξιους σας και έτοιμους να θυσιαστούν για τον ίδιο σκοπό. Για τις οικογένειές σας όμως είστε αναντικατάστατοι.

Για την υπέρτατη θυσία σας, φειδωλή η μελάνη των συστημικών εφημερίδων, πολιτικών, δημάρχων της διαπλοκής και πολλών άλλων υπανθρώπων της νέας τάξης πραγμάτων. Γιατί, όπου ισιώνει ο αετός, οι γλάροι δεν πετούν.

Καλό σας ταξίδι, Ανέστη, Κώστα και Λευτέρη, της Ελλάδος παιδιά. Με την Ελληνική σημαία που θα σας σκεπάσει, σας αγκαλιάζει ολόκληρη η Ελλάδα.

Βάνα Αθανασίου

4 σχόλια:

  1. Καθημερινά για τον κόσμο που πεθαίνει από την πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση δε λέει κανένας τίποτα, αλλά τώρα για τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού, εθνικό πένθος. Τουμπεκί ψιλοκομμένο επίσης για την χθεσινή επέτειο της Συμφωνίας της Βάρκιζας, που κάποιοι ανάγκασαν τον Άρη και τους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα και σήμερα ζούμε αυτό που ζούμε, πάλι τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Δημήτρη, εμείς εδώ στην Αλόννησο, δεν είμαστε πολύ φτωχοί, κανείς μας δεν κοιμάται σε χαρτόκουτα, όλοι έχουμε ένα πιάτο φαϊ να φάμε, ακόμα και τις γάτες μας ταϊζουμε. Δε ξέρω σε ποιό νησί κατοικείς εσύ αλλά τα βιώματά σου είναι οδυνηρά. Μάλλον στο νησί που κατοικείς, νιώθετε τη φτώχεια στο πετσί σας. Ο Δήμαρχός μας και ο παππάς μας είναι καλοί άνθρωποι, θα τους μιλήσω, να κάνουμε έναν έρανο νας σας στείλουμε κ εμείς το κατιτίς μας. Τη συνθήκη της Βάρκιζας δεν την υπέγραψα εγώ λόγω τιμής, όσο για τον Αρούλη, δεν τον γνώρησα προσωπικά αλλά άκουσα από άλλους ότι εκεί στις εξοχές που τριγυρνούσε, κάτι γράμματα πήγαινε, κάτι αχλαδιές κούναγε, κάτι συκιές τσούρνευε. Καλός άνθρωπός, ότι μπορούσε έκανε κ αυτός. Από τη στιβαρότητα της σκέψης και της γραφή σου, από το δυναμισμό που διακρίνω σε σένα, σε κόβω ειδικές δυνάμεις, μάλλον υποβρύχιες καταστροφές, εκεί πρέπει να υπηρέτησες τη θητεία σου. Χάρηκα που τα είπαμε, Βάνα Αθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο την απάντηση σου φαίνεται οτι μιλάω με έναν "άνθρωπο" αγράμματο, απαίδευτο θα πω παρά πολυ ευγενικά κ σε εισαγωγικά γιατι ένας άνθρωπος εκτός απο το οτι στέκεται στα δυο πόδια όπως υποθέτω οτι ισχύει με την περίπτωση σου.. έχει κρίση, αντίληψη των πραγμάτων κ ανεπτυγμένο εγκέφαλο. Τελοσπαντων επειδή χάνω μάλλον το χρόνο μου να μιλάω με μια ανιστόρητη για ιστορία κ με μια που σκέφτεται μόνο τον εαυτό της κ το χωριό της κ όχι όλον τον υπόλοιπο κόσμο που πεθαίνει που σήμερα ξεκίνησαν παλι οι πλειστηριασμοί στην χώρα σου,στην πατρίδα σου άμα το θες κ ετςι..αν ενημερώθηκες,ελπίζω να μην έρθουν στο χωριό να πάρουνε τα σπίτια των χωριανών σου.
    Κ για να κλείσω, φυρικα συλλυπητήρια στις οικογένειες των 3πιλοτων που πέθαναν στη διάρκεια άσκησης δεν είμαστε άκαρδοι, αλλα δε σώσανε καμία πατρίδα. Ηρωας ήταν ο Άρης (που κρίμα για σενα δεν γνωρίζεις), οι επαναστάτες κ οι ανταρτες που πολέμησαν κ ολοι αυτοί που εσυ δυστυχώς δε θα μάθεις ποτε οι οποίοι παλεύουν κ σκοτώνονται καθημερινά για να έχεις εσυ να ακόμα να τρως ένα κομμάτι ψωμί κ να ταΐζεις κ τις γάτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Δημήτρη, έχεις σπάνιο χιούμορ, μου φάνηκε όμως ότι λίγο στράβωσες γιατί πίστεψες ότι ταίζω μόνο τις γάτες, ταίζω και τα σκυλιά, ρίχνω ψίχουλα και στα περιστέρια, και κάνω και άλλες πολλές καλές πράξεις. Αυτά. Καλό ξημέρωμα. Βάνα Αθανασίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.