Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αίσιο τέλος για το ζευγάρι Γάλλων στην Αλόννησο!

Έδωσαν ραντεβού με το αγαπημένο τους νησί, στο οποίο ζουν από το 1985, για το καλοκαίρι του 2017, όταν ο ήλιος και η ζέστη επιστρέψουν..!
Αλόννησος / Παντού καταστροφές
Όπως μας ενημέρωσε η κόρη τους Helene Michaut, η οποία έχει συχνή επικοινωνία με την εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες", οι γονείς της, ηλικίας 76 ετών, οι οποίο πάλευαν μόνοι τους (κλικ) στο σπίτι χωρίς θέρμανση, προσπαθώντας να επιβιώσουν με μια μικρή γεννήτρια και υγραέριο, διασώθηκαν με βάρκα από τη θάλασσα από τον Κώστα Μαυρίκη, δύο ψαράδες και άλλα τέσσερα ακόμα άτομα, οι οποίοι προσέγγισαν το σπίτι κατεβαίνοντας την πλαγιά και καθαρίζοντας το χιόνι που είχε καλύψει το σημείο. 

Η 76χρονη κυρία αρρώστησε από το πολύ κρύο, έχοντας έντονο βήχα. Η διάσωση από τη θάλασσα ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη, δεν υπήρχε όμως άλλη επιλογή. Για δύο ημέρες προσπαθούσαν να φύγουν από το δρόμο, χωρίς όμως επιτυχία μιας και υπήρχαν παντού πεσμένα δέντρα και πολύ χιόνι. Επίσης, δεν ήταν δυνατή η διάσωσή τους ούτε με ελικόπτερο, αφού δεν υπήρχε μέρος για προσγείωση. Το λιμάνι της Αλοννήσου, το οποίο είχε καθαριστεί τη Δευτέρα, ήταν και πάλι γεμάτο χιόνι...

Η κα Helene μας είπε ότι:

«Η γαλλική πρεσβεία ενημερώθηκε σχετικά, δεν μπορούσε όμως να προσφέρει καμία βοήθεια, παρά μόνο να βασιστεί στις τοπικές αρχές, ότι θα έστελναν διασώστες στους δύο Γάλλους. Αν η Ελλάδα είχε ζητήσει διεθνή βοήθεια, οι Γάλλοι θα μπορούσαν να είχαν στείλει ειδικούς διασώστες και απαραίτητο υλικό, καθώς έρχονται συχνά αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις στα δικά τους βουνά... Αν δεν το ζητήσουν όμως, δεν μπορούν να στείλουν τίποτα...

Τα ξενοδοχεία στο Πατητήρι είναι γεμάτα με στρατιώτες και πυροσβέστες οι οποίοι έφτασαν στο νησί από τη Λάρισα. Χωρίς ηλεκτρικό και νερό οι μέρες και οι νύχτες στο νησί είναι πολύ δύσκολες. Για σήμερα το βράδυ ο Κώστας και η Αγγέλα Μαυρίκη τους προσέφεραν ένα μέρος να μείνουν ζεστό με τζάκι! Αύριο το ζευγάρι θα πάρει το πρώτο πλοίο, ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Γαλλία.»

Το ζευγάρι και η κόρη τους Helene είναι ιδιαίτερα ευγνώμονες για τη βοήθεια που τους προσέφεραν ο Κώστας, η Αγγέλα και η ομάδα τους και ανυπομονούν να τους ξαναδούν στην επιστροφή τους στην Αλόννησο, όταν πια ο ήλιος και η ζέστη θα έχει επιστρέψει στο νησί!

1 σχόλιο:

  1. το ζευγαρι των Γαλλων σωθηκε και να ευχομαι γινουν καλα οι ανθρωποι.εδω στη Μιση βοτση ομως εχουμε 6 μερες χωρις ηλεκτρικο και νερο, η αλλη μιση βοτση εχει ρευμα και ολα αυτα γιατι οπως λενε η αλλη μιση Βοτση παιρνει ρευμα απο τη περιοχη ελαιοτριβειου παλαιο δικτυο το οποιο η Δεη δεν αξιωθηκε να το αλλαξει με αποτελεσμα να προσπαθουμε με γενητριες που υπερφοτωνονται εγω προσωπικα εχω καψη 2 ψυγεια γιατι εδινα ρευμα σε 3 σπιτια να μη παγωσουν, πολλοι γειτονες εχουν πεταξη τονους τροφιμα που ειχαν στους καταψηκτες κλπ.Αν οντως παιρνουμε ρευμα απο το ελαιοτριβειο και δεν το ειχαν αλλαξει το δυκτιο τοσα χρονια θα πρεπει να αναζητηθουν ευθηνες απο τη ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.