Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Χρήση ινδικής κάνναβης με συνταγή γιατρού

Συντάκτης: efsyn.gr
Kυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ η πληρέστερη, μέχρι σήμερα, μελέτη για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία της κατανάλωσης μαριχουάνας ή χασίς. Σύμφωνα με αυτή, η μαριχουάνα είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό φάρμακο που δρα πολύ αποτελεσματικά, άμεσα και κυρίως χωρίς επιπλοκές σε χρόνιους πόνους από μια σειρά σοβαρών σωματικών παθήσεων.

Την περασμένη Πέμπτη (19/01), με έναν ιστορικό νόμο το γερμανικό κοινοβούλιο νομιμοποίησε τη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Πλέον, οι γερμανοί γιατροί θα μπορούν στο εξής να συνταγογραφούν ινδική κάνναβη σε χρόνια και βαριά ασθενείς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούν να την προμηθεύονται από τα φαρμακεία, με κάλυψη μάλιστα του κόστους από τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία.

Για τη γερμανική κυβέρνηση πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών, όταν αποδεδειγμένα καμία άλλη φαρμακευτική ουσία δεν μπορεί να τους βοηθήσει, δήλωσε ο
γερμανός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέχε. Για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας μοντέρνας και διαφοροποιημένης πολιτικής δημόσιας υγείας, έκανε λόγο από την πλευρά της η αρμόδια για θέματα ναρκωτικών της γερμανικής κυβέρνησης, Μαρλένε Μόρτλερ (CSU). «Οι βαριά ασθενείς περίμεναν πολύ καιρό αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία απλοποιείται

Μέχρι σήμερα το καθεστώς χορήγησης ινδικής κάνναβης σε ασθενείς με χρόνιες ή βαριές παθήσεις ήταν εξαιρετικά πολύπλοκο στη Γερμανία. Μικρές ποσότητες μαριχουάνας μπορούσαν να χορηγηθούν αποκλειστικά και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατόπιν ειδικής άδειας. Πιο συγκεκριμένα μέχρι πρόσφατα ασθενείς με σοβαρές παθήσεις μπορούσαν να αποκτήσουν μια τέτοια άδεια μόνο μετά από αίτηση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμακευτικών και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων.

Ύστερα από την έγκρισή της, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να αγοράσουν από φαρμακεία την απαιτούμενη κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς.

Πλέον με το νέο νόμο αυτή η χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία απλοποιείται.
Η μόνη προϋπόθεση που θέτει ο νόμος είναι οι ασθενείς να πάσχουν αποδεδειγμένα από βαριές ασθένειες, έχοντας εξαντλήσει άλλες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες η μαριχουάνα μπορεί να δράσει ευεργετικά σε καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν έντονες παρενέργειες από τις χημιοθεραπείες, όπως ναυτία, απώλεια όρεξης και απώλεια βάρους αλλά και σε περιπτώσεις χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων.

Με πληροφορίες από: DW, epd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.