Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Σκόπελος / Εγκαίνια πολιτιστικού χώρου και κοπή πίτας

Ιδιαίτερα υπερήφανοι αισθάνθηκαν χθες όσοι βρέθηκαν στον όμορφο χώρο πολιτισμού και δημιουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου, όπου έγιναν τα εγκαίνια και η κοπή της βασιλόπιτας,  παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη, της αντιδημάρχου Αθηνάς Ντάκη και πολλών παρευρισκομένων, που έδωσαν συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα επαναδημιουργίας του Συλλόγου και δήλωναν ότι θα είναι δίπλα του, λέγοντας ότι ο Σύλλογος ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό.

Στην ομιλία του το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Τσιούρης, μεταξύ άλλων, είπε:
Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια
«Αποδείξαμε έως τώρα ότι, ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
Άλλωστε, η έννοια πολιτισμός εμπεριέχει την ανάπτυξη, της κινητικότητα, την πρόοδο και όχι την καθυστέρηση, την αδράνεια την οπισθοδρόμηση και την απαξίωση. Μια έννοια που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δυνατότητα που προσφέρεται σε μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο για απόκτηση μιας καλύτερης συνθήκης ζωής αλλά και για την καλλιέργεια, την διεύρυνση και την απόκτηση γνώσεων σε καλλιτεχνικό, χορευτικό, εικαστικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξάλλου, η ιδέα για την δημιουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά τον πολιτισμό, να αλλάξουν τρόπο ζωής και να βελτιώσουν το πολιτιστικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι δράσεις του Συλλόγου σχεδιάζονται, υλοποιούνται και
στοχεύουν σε μια υγιή κοινωνία. Δράσεις που καλύπτουν τις διάφορες πτυχές του πολιτισμού. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές είναι άνθρωποι κοινωνικά ενεργοί, καλλιτεχνικά ανήσυχοι που αναζητούν την ποιότητα στον ελεύθερο χρόνο τους.
Πνοή αναζωογόνησης
Εμείς λοιπόν, ένας μικρός σύλλογος χωρίς ιδιαίτερες οικονομικές δυνατότητες και παρά τις δυσκολίες αποφασίσαμε να ενοικιάσουμε αυτόν τον χώρο για να στεγάσουμε τα νέα τμήματα του Συλλόγου, εικαστικά, μπαλέτο, μοντέρνο χορό καθώς και εκμάθηση μουσικών οργάνων. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε γονείς και φίλους σε αυτόν τον χώρο, ο οποίος έγινε τόπος συνάντησης και γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα βέβαια, είναι η μεγάλη προσέλευση μικρών παιδιών, που βρήκαν επιτέλους τον χώρο στον οποίο θα περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και ωφέλιμα. Έτσι λοιπόν, η νέα στέγη του Συλλόγου έδωσε μια πνοή αναζωογόνησης στην τοπική κοινότητα.
Έχοντας υψηλές προσδοκίες, η μεγάλη προσπάθειά μας βρίσκεται σε εξέλιξη, με πολύωρη καθημερινή ενασχόληση και με αυξημένες ευθύνες. Εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αθόρυβα με χαμηλούς τόνους και κατορθώσαμε μέσα από την γνήσια δημιουργική αλλά και αποτελεσματική εθελοντική εργασία να φέρουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Σας καλούμε…
Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας ώστε να πραγματοποιήσουμε τις φετινές δράσεις και εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Σύλλογος μας. Παροτρύνετε φίλους και γνωστούς σας να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουμε.
Ευχαριστίες
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Σκοπέλου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Βασιλούδη, που ήταν και είναι αρωγός της προσπάθειας μας, τις αντιδημάρχους κα Μάχη Κλωνάρη και κα Αθηνά Ντάκη που βρίσκονται στο πλευρό μας, την Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκοπέλου κα Ελένη Κεφαλλονίτη καθώς και τον πρεσβύτερο Ευάγγελο Κεχριώτη, για την φιλοξενία που μας παρέχει στο πνευματικό κέντρο.
Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους φίλους του Συλλόγου, οι οποίοι είτε με την προσωπική εργασία τους είτε με την ευγενική χορηγία τους σε υλικά συντέλεσαν στον εξοπλισμό του κτηρίου. Τους κ.κ. Αυγουστή Σταυρόπουλο, Θεόδωρο Ραφαηλίδη,  Δημήτρη Μαρλίτση, Δημήτρη Λεμονή,  Στέφανο Οικονόμου, Μάρω Ροδοπούλου, Ρηγίνο Πατσή, Μάχη Γεράκη, Δημήτρη Αγγελέτο, Μαρία Γαλατσανου, Αικατερίνη Καθηνιώτη, Γεώργιο Αλεξίου, Μανώλη Βλαχάκη, Γεώργιο Σκλάβο και Χρήστο Χρυσοφό.

Τέλος, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε εκ καρδιάς, τα τακτικά μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές του Συλλόγου που βοήθησαν να ολοκληρωθούν οι εργασίες του κτηρίου.

Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία του Συλλόγου μας.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες που μας τιμήσατε με τη παρουσία μας!»














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.