Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης ευχαριστεί...

Αισθάνομαι την ανάγκη και δημόσια να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέδραμαν, με οποιονδήποτε τρόπο, στις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε το νησί μας από τις 7 έως τις 11 Ιανουαρίου. 

Είναι αλήθεια ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων ήταν τέτοια που δοκίμασε τα όρια των ψυχικών και σωματικών αποθεμάτων των δημοτών αλλά και όσων επιχειρούσαν να επιλύσουν ή να αμβλύνουν τα προβλήματα που επισώρευσε η δεύτερη κατά σειρά θεομηνία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Δόθηκε μια σκληρή μάχη, με αυτοθυσία και επαγγελματισμό, από όλο τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και αναγκών, που αποτιμάται συνολικά θετικά. 

Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα από όλα στους Σκοπελίτες, που με ψυχραιμία και υπομονή έδωσαν όχι μόνο  τον προσωπικό τους αγώνα αλλά προσφέρθηκαν να σταθούν αρωγοί στο έργο των Υπηρεσιών.

Θα ήταν σοβαρή  παράλειψη εκ μέρους μου όμως εάν
δεν τόνιζα τη συμβολή των άμεσων συνεργατών μου, Αντιδημάρχων Μάχης Κλωνάρη και Αθηνάς Ντάκη, του Προέδρου του ΔΣ Γιώργου Πατσή. Επίσης ευχαριστώ  τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που δήλωσαν τη θέλησή τους να συμπαρασταθούν, τον τοπικό σύμβουλο Γλώσσας Αγάλο Φωτόπουλο καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου μας.

Στην εμπροσθοφυλακή, για μια ακόμη φορά, στάθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου, που με άμεσο, αποτελεσματικό και ηρωικό πολλές φορές τρόπο έδωσε λύσεις εκεί όπου κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές και άνοιξε δρόμους για την αποκατάσταση όλων εκείνων των ζημιών που αποτελούσαν απειλή για την υγεία, την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών.

Άψογη ήταν και η δράση του Α.Τ. Σκοπέλου, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ετοιμότητα του Κέντρου Υγείας και τις τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των βλαβών σε αντίξοες συνθήκες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και προς τους ενστόλους της Πολεμικής Αεροπορίας και του Μηχανικού του Στρατού και όλους τους υπαλλήλους των άλλων υπηρεσιών που κατέφθασαν στο νησί μας και βοήθησαν.

Σημαντικότατη ήταν η προσφορά των εθελοντών, όπως ο Χαράλαμπος Στιβαχτής, που διέθεσαν αφιλοκερδώς μέσα για τον αποχιονισμό και τις μεταφορές ανθρώπων και υλικών.

Καθοριστική στη θετική εξέλιξη των επιχειρήσεων με τη μεταφορά μέσων και υλικών ήταν η συνεισφορά του πληρώματος του ΠΡΩΤΕΑ και του καπετάνιου Γιώργου Αντωνίου.

Συγκινητικό ήταν το γνήσιο ενδιαφέρον που επέδειξαν για το νησί μας οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρονικό και Εντυπο Τύπο, το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, που με ακρίβεια και αμεροληψία μετέδωσαν στο ευρύτερο κοινό τις εξελίξεις των ημερών.

Για μια ακόμη φορά, θέλω να εξάρω τη συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, με τις άμεσες ενέργειές τους για τον καθαρισμό της επαρχιακής οδού.

Επίσης, είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω για την ολόθερμη συμπαράσταση και την ανάδειξη θεσμικά των προβλημάτων από την κακοκαιρία τους βουλευτές Μαγνησίας: της ΝΔ κ. Χρήστο Μπουκώρο, που ήρθε και στη Σκόπελο τις κρίσιμες ημέρες, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο,  του ΚΚΕ κ. Κώστα Στεργίου και την τέως υφυπουργό κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Τέλος, αξίζει  εξαιρετικής  μνημόνευσης  η αμεσότατη ανταπόκριση  στο αίτημά μας για χρηματοδότηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, που μαζί με την Υφυπουργό Οικονομικών και συντοπίτισσα κ. Κατερίνα Παπανάτσιου επισκέφθηκαν το νησί μας και δεσμεύτηκαν για την αμέριστη βοήθειά τους και τη χορήγηση όλων των απαιτούμενων κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.