Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πέτρος Βαφίνης: Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όσους βοήθησαν την Αλόννησο

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται από τότε που ο "ιστορικός" σε ένταση και διάρκεια χιονιάς έπληξε την Αλόννησο, η οποία ακόμα επουλώνει τις πληγές... Τώρα, που αυτή η δοκιμασία αποτελεί πλέον παρελθόν, ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους, ο καθένας από το πόστο του, βοήθησε την Αλόννησο. Ο Δήμαρχος στην ευχαριστήρια επιστολή του γράφει:
«Σήμερα διανύουμε την 13η ημέρα από την στιγμή που έσκασε η μετεωρολογική βόμβα σφοδρής χιονόπτωσης στο νησί των Σποράδων, στην όμορφη Αλόννησο.

Η Δημοτική Αρχή, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε έναν δύσκολο αγώνα και έβαλε ως στόχο να μην χαθεί καμία  ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που ζήσαμε στο νησί μας ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μιας και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι του νησιού  δεν θυμούνται ποτέ ανάλογη χιονόπτωση στο παρελθόν.

Το ύψος το χιονιού έφτασε από 1μ. έως 1,5μ.  στο λιμένα Πατητηρίου, ενώ στα ορεινά έφτασε έως και τα 4 μ., μέσα σε διάστημα 3 ημερών.

Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα,τα δίκτυα ΔΕΗ- Ο.Τ.Ε , το δίκτυο ύδρευσης και το οδικό δίκτυο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των πτώσεων  εκατοντάδων πευκόδενδρων.


Ο Δήμος Αλοννήσου, αποτελεί έναν μικρό νησιωτικό Δήμο και δεν διαθέτει τα ανάλογα μέσα για την αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστάσεων. Όμως, φάνηκε ότι το νησί μας διαθέτει ανθρώπους με ψυχή που ρίχτηκαν στην μάχη από την πρώτη στιγμή και κατάφεραν να κρατήσουν το νησί όρθιο.

Νοιώθω, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και παλεύουμε μαζί έως το τέλος.

Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω από τον Αντιδήμαρχο, Άγγελο Αργυρίου, τους δυο εποχικούς χειριστές των μηχανημάτων του δήμου, τον Γιώργο Τόλια και τον Γιάννη Βουγιουκλή που έβαλαν πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Τον εποχικό οδηγό Γιάννη Καλογιάννη, τους υπαλλήλους του δήμου Νίκο Αναγνώστου, προϊστάμενο Δ/Ο υπηρεσιών, Νίκη Δροσάκη και τις συνεργάτιδες  Μαρία Αλεξίου και Θέτιδα Καρακατσάνη.

Και φυσικά, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω, τους άνδρες της πυροσβεστικής του Π.Κ. Αλοννήσου, με προϊστάμενο τον Πυραγό, Ηλία Γκουρτζαλή, καθώς και τα δύο τμήματα πυροσβεστών που ενίσχυσαν το τοπικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υποπυραγό, Γιάννη Σακελλαρίου και τον Ανθυποπυραγό, Απόστολο Μπαλτά που έδωσαν τη μεγαλύτερη μάχη μαζί με τους άνδρες του στρατού, χειριστές μηχανημάτων στρατού και αεροπορίας, οπλίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, καθώς και τους ιδιώτες  χειριστές μηχανημάτων.

Την αγροτική Ιατρό κ. Εύα Κίσσα, που μόνη της σήκωσε το βάρος του Περιφερειακού Ιατρείου τις πρώτες μέρες της θεομηνίας.

Τους τεχνικούς της ΔΕΗ, Παναγιώτη Αναγνώστου και Γιάννη Γκιουλή για την υπερπροσπάθειά τους.

Για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, όπως και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα για την άμεση παρέμβασή του και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμένο για την άμεση ανταπόκρισή του.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη και την Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου που μας επισκέφθηκαν από κοντά και ήρθαν σε άμεση επαφή με τους κατοίκους του νησιού. 

Την πρώην Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο για την αμέριστη στήριξή τους. Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη για την καλή συνεργασία. Τον διοικητή Π.Υ. Βόλου, Πύραρχο κ. Χαράλαμπο Πόζογλου και τον Αστυνομικό Δ/ντη Μαγνησίας, Ταξίαρχο κ. Γιάννη Τόλια.

Ευχαριστώ, τον Πρόεδρο του ‘‘Χαμόγελου του Παιδιού’’, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, την ομάδα  διάσωσης και όλη την ομάδα των ιατρών για την σημαντική συμβολή τους με παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ευπαθής ομάδες του νησιού,  καθώς και τον Ιατρό Μπαλαματσή Ζώη για την προσφορά του. Τους ψαράδες Γιάννη Καρακατσάνη και Ηλία Αναγνώστου που με τα σκάφη τους βοήθησαν στη διάσωση. Τον Οδυσσέα Παπαβασιλείου και τον Δημήτρη Μαλαματένιο που εθελοντικά βοήθησαν στον εκχιονισμό. Τον Άρη Γαβριηλίδη για την εθελοντική συνδρομή του στη μεταφορά τροφίμων φαρμάκων σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Στην όλη προσπάθεια όλων αυτών των ημερών, συνέβαλαν σημαντικά με τη συνδρομή τους, η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΣ, με τον καπετάνιο του πλοίου ‘‘Πρωτεύς’’, κ. Γιώργο Αντωνίου και η ναυτιλιακή εταιρεία Ιπτάμενα Δελφίνια Αιγαίου και τους ευχαριστώ.

Όπως ευχαριστώ και όλους όσους με τα μηνύματά τους μας στήριξαν ψυχολογικά σ´ αυτό τον αγώνα.

Τέλος, όλους τους δημοσιογράφους-ρεπόρτερ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοράσεις, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος) για την συμπαράστασή τους και για  την διαρκή ενημέρωση των πολιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΦΙΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.