Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Καλοκαίρι 2018 | Σκοπελίτικη εβδομάδα τον Αύγουστο • Φεστιβάλ ρεμπέτικου τον Ιούλιο

Αγάπη για τον τόπο, 
ανάδειξη  
τοπικού χαρακτήρα!
Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι “επίσημα” πλέον και το δραστήριο Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου προετοιμάζει πυρετωδώς τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού στους επισκέπτες του καλοκαιριού. Με σλόγκαν «Αγάπη για τον τόπο, ανάδειξη τοπικού χαρακτήρα!» ο ΠΛΣΣ απευθύνει μήνυμα προς τους Σκοπελίτες και τους φίλους του νησιού, ζητώντας, για άλλη μια φορά, την ηθική και πρακτική υποστήριξη.
Η ανακοίνωση του ΠΛΣΣ έχει ως εξής:

Αγαπητοί συντοπίτες και φίλοι του νησιού,

το Δ.Σ του Πολιτιστικού  και Λαογραφικού  Συλλόγου Σκοπέλου με γνώμονα πάντα τον σεβασμό προς τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου καθώς και την ανάδειξη και την προβολή αυτών, εργάστηκε όλον το χειμώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει εκδηλώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν τον τοπικό χαρακτήρα και το ιδιαίτερο ύφος της Σκοπέλου.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι και για φέτος θα πραγματοποιηθεί η Σκοπελίτικη Εβδομάδα, δηλαδή το πενθήμερο εκδηλώσεων, που προβάλλει, τα τοπικά προϊόντα, την τοπική ιστορία, τα τοπικά ήθη και έθιμα στους  επισκέπτες του νησιού.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά του Αυγούστου, σε διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού, ώστε να «ζωντανέψουν» οι παλιές γειτονιές και ο επισκέπτης να περιηγηθεί στην γραφική Χώρα και να θαυμάσει την αρχιτεκτονική της.

Δεν θα μπορούσε όμως να λείψει από το πρόγραμμα μας, το ρεμπέτικο  τραγούδι, το οποίο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έχει αφήσει το δικό του μεγάλο αποτύπωμα με τρόπο τέτοιο ώστε να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις μουσικές προτιμήσεις των ντόπιων, δημιουργώντας έτσι έναν θησαυρό «μουσικών» ρεμπέτικης μουσικής, που σπάνια συναντά κανείς ανά την Ελλάδα. 

Σας ανακοινώνουμε την  καινούρια  μεγαλόπνοη δράση του Συλλόγου μας το «Φεστιβάλ Ρεμπέτικου», που θα λάβει χώρα τον Ιούλιο, στη Χώρα της Σκοπέλου και θα πλαισιωθεί αρχικά από τους δικούς μας, ντόπιους, αξιόλογους μουσικούς. 

Και οι δύο εκδηλώσεις τελούν χορηγίας προβολής της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα θα προβληθούν τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο τηλεοπτικά σποτ, στην ΕΡΤ3, καθώς και ραδιοφωνικά σποτ στην ΕΡΤ Βόλου καθώς και συνεντεύξεις στις ραδιοφωνικές εκπομπές της ΕΡΤ,  πανελλαδικής εμβέλειας.

Σας θέλουμε κοντά μας ΟΛΟΥΣ, (επαγγελματίες, ιδιώτες, εθελοντές, αιρετούς, φορείς) σε όλη αυτήν την προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας και σας θέλουμε υποστηρικτές πρακτικά και ηθικά!

Με εκτίμηση 
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.