Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

«Φάρος» Σκοπέλου / Συνέχιση πιλοτικού προγράμματος

Μετά τη λήξη της πρώτης φάσης του πιλοτικού προγράμματος του συλλόγου «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ», το οποίο εκπονήθηκε από την 1/2/2017 έως την 31/1/2018, το ΔΣ του συλλόγου, αποφάσισε τη συνέχιση του για μια ακόμη χρονιά, από την 1-6-2018 έως την 31-5-2019.

Η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος κρίθηκε επιτυχής και χρήσιμη αναφορικά με την επίτευξη των στόχων του συλλόγου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά και για την αναβάθμιση των υποστηρικτικών υπηρεσιών του «ΦΑΡΟΥ» σε ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Στόχοι του συλλόγου στο εξής, συνεχίζουν να αποτελούν η διασύνδεση του με την τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε...
θέματα που αφορούν τον καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις - δυνητικά απειλητικές για τη ζωή - η συνέχιση της συνεργασίας με ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και επαγγελματίες υγείας στο νησί της Σκοπέλου αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και φυσικά η παροχή υποστηρικτικών νοσηλευτικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ασθενείς και φροντιστές.

Στην παρούσα φάση, οι υπηρεσίες του συλλόγου εμπλουτίζονται και με την παροχή υπηρεσιών νοσηλευτικής υποστήριξης από την κ. Lisa Manly, νοσηλεύτριας - ειδικευμένης στην ανακουφιστική φροντίδα, η οποία προτίθεται να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε ασθενείς και φροντιστές - εξυπηρετούμενους του συλλόγου. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αφορούν την αξιολόγηση των νοσηλευτικών αναγκών των ασθενών αλλά και την παροχή συμβουλών σε ασθενείς για την αντιμετώπιση των σωματικών συμπτωμάτων, αλλά και την εκπαίδευση των φροντιστών τους σχετικά με τη διαχείριση αυτών.

Στους στόχους του συλλόγου «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» για το διάστημα αυτό εντάσσονται και τα παρακάτω:

  • Η παροχή πνευματικής υποστήριξης σε ασθενείς και φροντιστές , αν και εφόσον ζητηθεί, με τη εθελοντική προσφορά ιερέα (ως μέλος της ομάδας του συλλόγου)
  • Η διεύρυνση των υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης με τη δημιουργία ομάδων υποστήριξης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού και για φροντιστές ασθενών με καρκίνο
  • Η διεύρυνση των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας
  • Η επέκταση της δράσης του συλλόγου και στο γειτονικό νησί της Αλοννήσου.

Συντονίστρια και ψυχολόγος του συλλόγου θα είναι για το διάστημα αυτό η κ. Μαρία Καφαντάρη (Msc Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, εκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή θεραπεία), η οποία θα βρίσκεται στο γραφείο του συλλόγου (στον κάτω όροφο του κτιρίου του παλιού ΚΑΠΗ) από Δευτέρα έως Παρασκευή. 

Τα στοιχεία επικοινωνίας του συλλόγου είναι
24240 22341 - 6978 955 539, farosskopelou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.