Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Σκόπελος | 3500 ελαστικά αυτοκινήτων απομακρύνονται από το νησί (φωτογραφίες)

Μαζεμένα ένα - ένα από ρέματα, συνεργεία αυτοκινήτων και διάφορα μέρη απόρριψης, που επινοούσαν οι πρωήν ιδιοκτήτες τους, 3500 ελαστικά -μία ακόμα “βόμβα” για το περιβάλλον- οδηγούνται στην ανακύκλωση, μετά από σύμβαση του Δήμου Σκοπέλου με την ECOELASTIKA, μια εταιρία αποστολή της οποίας είναι η διαχείριση των άχρηστων ελαστικών που απορρίπτονται, με χρήση των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών, λαμβανομένων υπόψη πρώτιστα περιβαλλοντικών και οικονομικών κριτηρίων.
Τα ελαστικά συγκεντρώθηκαν μεθοδικά, αλλά με μεγάλη προσπάθεια, σε αδειοδοτημένο χώρο και χθες 1500 από αυτά φορτώθηκαν σε νταλίκα για να μεταφερθούν στην ECOELASTIKA και να αξιοποιηθούν με μεθόδους που εφαρμόζονται σήμερα, όπως η μηχανική κοκκοποίηση για ανακύκλωση, η ενεργειακή αξιοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία εντός Ελλάδας, η εξαγωγή για ενεργειακή αξιοποίηση σε ενεργοβόρες βιομηχανίες ή για επαναχρησιμοποίηση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή τους.

Η αντιδήμαρχος Σκοπέλου Μάχη Κλωνάρη, υπεύθυνη για την ανακύκλωση στον νησί, είπε στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες”:

«Οι ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση γιαλιού λειτουργούν με επιτυχία και αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους του νησιού, χάρη στην προσπάθεια των οποίων καταφέραμε να ανακυκλώσουμε πάνω από 60 τόνους γυαλί το τελευταίο διάστημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις ειδικές “καμπάνες” βρίσκουμε γυαλί σε ποσοστό 95%, απόδειξη ότι η ανακύκλωση έχει κατανοηθεί και γίνεται σωστά.

Στον επόμενο μήνα ενεργοποιείται μία ακόμα σύμβαση με την Εταιρία Ανακύκλωσης και τοποθετούνται κάδοι για:

• Χαρτί – Χαρτόνι (διάφορες ποιότητες),
• Πλαστικό (ΡΕΤ, HDPE, πολυαιθυλένιο, πολυστερίνη,  κλπ.),
• Μεταλλικό SCRAP (σίδηρος, χαλκός, ορείχαλκος,  αλουμίνιο, κλπ.)
• ΤΕΤΡΑΠΑΚ

Η συλλογή, διαλογή, συσκευασία και μεταφορά θα πραγματοποιείται από την Go Green recycling (κλικ), η οποία μέχρι σήμερα έχει βγάλει από το νησί 60 τόνους γυαλί, 350 τόνους μέταλλο, 200 τόνους ηλεκτρικές συσκευές, 60 τόνου χαρτί και 30 τόνου πλαστικό!

Ακόμα ο Δήμος, αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να προμηθευτεί θρυμματιστή - καταστροφέα κλαδιών, στην προσπάθεια να απομακρύνει από το δάσος τα ξερά κλαδιά, που έχουν συσσωρευτεί στο νησί από τα έντονα καιρικά των τελευταίων ετών και τα οποία αποτελούν ενεργειακή βόμβα για το γερασμένο δάσος της Σκοπέλου.»

Η αντιδήμαρχος, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δεν παρέλειψε να ξαναπεί το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα, κύρια σε οδηγούς απορριμματοφόρων, που όσο κορυφώνεται η προσέλευση επισκεπτών στο νησί τόσο δύσκολο γίνεται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.