Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου για τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Συνάδελφοι Σκοπελίτες, Γλωσσιώτες και Κληματιανοί οικοδόμοι,

Σε συνέχεια της από 16 Μαρτίου ανακοίνωσής μας θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ξανά ότι εξελίξεις στο ζήτημα του κορονοϊού είναι πολύ σοβαρές και εξελίσσονται σε επικίνδυνο βαθμό για το σύνολο του λαού της χώρας μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας πέφτουν θύματα της επικίνδυνης πανδημίας και ο κίνδυνος εξάπλωσης της, σε μεγέθη τύπου Ιταλίας και άλλων χωρών, είναι υπαρκτός και για τη χώρα μας.

Η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση και η εργοδοσία, δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην υγεία, στους χώρους δουλειάς κλπ και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε "καραντίνα" τα εργατικά μας δικαιώματα.

Δεν ξεχνάμε ποιες είναι οι αιτίες και οι ένοχοι για τη δραματική υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, όπως και την τραγική υποβάθμιση των υποδομών του. Η εφαρμογή της «ανθυγιεινής πολιτικής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποίησαν και υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια στη Δημόσια Υγεία οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ βαραίνει όλους αυτούς που θυμήθηκαν υποκριτικά προχτές να χειροκροτήσουν τους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία. Ουαί υμίν…

Πραγματική αλληλεγγύη είναι η στήριξη των αγώνων των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων υγειονομικών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε
-Σε όλα τα έργα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των οικοδόμων, χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων (αντισηπτικών, μάσκες), σε όλους τους συναδέλφους και σε όλο το λαό.

- Δεν πρόκειται να δεχτούμε απολύσεις, απληρωσιά και ανασφάλιστη εργασία.

Άμεση στελέχωση με μόνιμους γιατρούς, ακτινολόγο, νοσηλευτές, οδηγούς και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώνουν το Σωματείο για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την υγεία μας, τα δικαιώματα μας!
Τηλ. 6944561534