Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Σκόπελος | Μέτρα προστασίας για εργαζόμενους στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

• Στο κτίριο που έχει τη βάση της η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δεν υπάρχει νερό και δεν λειτουργεί η τουαλέτα!
Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό ζητεί να ληφθούν με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου, τόσο για τους εργαζόμενους στο Δήμο, όσο και για αυτούς των Νομικών Προσώπων.
1. Άμεση χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για το προσωπικό καθαρισμού εσωτερικών χώρων, Καθαριότητας και των Κοινωνικών υπηρεσιών.


2. Για τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας: Ελαστικά γάντια μίας χρήσεως, Μάσκες προσώπου με φίλτρο ή ιατρικές μίας χρήσεως,  Αντισηπτικά μαντηλάκια, Αντισηπτικά ζελέ.

3. Καθημερινή απολύμανση όλων των απορριμματοφόρων και των φορτηγών οχημάτων, απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων (γήπεδο, κλειστό, σχολεία, παιδικός, έδρες όλων των  υπηρεσιών).

4. Έκτακτος έλεγχος και καθαρισμός αιρκοντίσιον.


5. Άμεση ολοκλήρωση των εργασιών για αποδυτήρια και τουαλέτες στο Αμαξοστάσιο, όπως και στο ΧΥΤΑ,  που πέτυχαν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και η ολοκλήρωση καθυστερεί χαρακτηριστικά και επικίνδυνα όπως αποδείχθηκε για την υγεία των εργαζομένων, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας - Καθορισμός αντίστοιχου χώρου σε Ελιος και Γλώσσα.

6. Διανομή στους χώρους δουλειάς του γάλακτος και ιδιαίτερα στο Ελιος και τη Γλώσσα.

7. Άμεση σύνδεση παροχών νερού και λειτουργία τουαλετών στο ημιτελές κτίριο Βουγιάλα (ΚΑΠΗ), όπου έχει τη βάση της η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

8. Άμεση σύναψη σύμβασης με Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας στη ΔΕΥΑ και χορήγηση Μ.Α.Π.

9. Άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών χώρων, έστω και με τετράμηνη απασχόληση, από τη ΔΕΥΑ, όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτη αφού δεν τηρείται η σύμβαση.


10. Παρέμβαση στους αναδόχους των υπό εκτέλεση (Λιμάνι, Παραλία κλπ) δημόσιων, περιφερειακών και δημοτικών έργων για λήψη μέτρων προστασίας στα εργοτάξια.


11. Λειτουργία υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας και κατάλληλη διάταξη κάθε οργανικής μονάδας του Δήμου, εξυπηρέτηση πολιτών εκ του μακρόθεν με αξιοποίηση όλων των μέσων.

12. Άμεση απομάκρυνση όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χρονίως πασχόντων, άδεια ειδικού σκοπού χωρίς χρέωση κανονικής άδειας.

13. Εξασφάλιση καλής λειτουργίας και συντήρησης στόλου οχημάτων.

14. Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων για απομακρυσμένη παροχή οδηγιών στους εργαζομένους για την εφαρμογή των Μ.Α.Π.