Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον αδόκητο χαμό του Παύλου Βασιλείου

Ο Παύλος Βασιλείου, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή την Παρασκευή 27 Μαρτίου, εκτός από σπουδαίος μουσικός υπήρξε σε όλη του τη ζωή και ένας ακούραστος αγωνιστής, πάντα παρών στους αγώνες του λαϊκού κινήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. 
Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, ο Σύλλογος Αλιέων Σκοπέλου και το παράρτημα Συνταξιούχων της Σκοπέλου, στο οποίο ο Παύλος ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζουν με μηνύματά τους τη θλίψη τους για τον χαμό του.

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον συναγωνιστή Παύλο Βασιλείου, ο οποίος έφυγε από κοντά μας ξαφνικά.

Γόνος εργατικής οικογένειας, ο Παύλος από μικρός βίωσε τα βάσανα της βιοπάλης, μέσα από την οποία ήρθε σε επαφή με τη μεγάλη του αγάπη, το Ρεμπέτικο. Λιτός, επίμονος, αεικίνητος, καταξιώνεται με τις ερμηνείες του προσφέροντας πραγματική ψυχαγωγία σε όσους τυχερούς τον απόλαυσαν στην μακρά  διαδρομή της Ρεμπέτικης Ιστορίας, ενός ιερού χώρου που  δημιούργησε και σφράγισε με την παρουσία του.
Το ανήσυχο πνεύμα του δεν γνωρίζει σύνορα, όπως και η Μουσική. Δίνει διαλέξεις-συναυλίες  σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, όπου αποσπά διακρίσεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, με κάθε ευκαιρία, είναι κοντά στους αγώνες του λαϊκού κινήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, ενώ ανταποκρινόταν με συνέπεια σε κάθε κάλεσμα μαζικών φορέων από τον χώρο του Πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα δραστηριοποιήθηκε  έντονα στο Παράρτημα Συνταξιούχων της Σκοπέλου και ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του, συμβάλλοντας στην πάλη ώστε οι απόμαχοι της δουλειάς να έχουν μια ζωή με δικαιώματα.

Ο Παύλος Βασιλείου κληροδοτεί στα παιδιά του, την κόρη του που συνεχίζει στα χνάρια του με αξιοσημείωτες μουσικές σπουδές και το γιο του, φοιτητή του Πολυτεχνείου, πλούσιες περγαμηνές, κτήμα κοινό και όλων των Σκοπελιτών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του.

Η μνήμη του θα μας συντροφεύει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε…

Καλό ταξίδι, Παύλο!

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Μαγνησίας  και το Παράρτημα του Συλλόγου συνταξιούχων στη Σκόπελο, εκφράζουν τη θλίψη τους για τον πρόωρο θάνατο του συναγωνιστή Βασιλείου Παύλου, που ήταν μέλος Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος.

Τα λόγια είναι φτωχά και λίγα, για να περιγράψεις έναν τέτοιο άνθρωπο, που σε όλη του τη ζωή συμμετείχε ενεργά σε λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση, στην συσπείρωση των συνταξιούχων, για τα καθημερινά προβλήματα, για τα κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στις περικοπές στα μεροκάματα και στη σύνταξη, για την υπεράσπιση της υγεία και της  κοινωνικής ασφάλισης.

Ο συναγωνιστής μας Βασίλης Παύλου, όπως είναι γνωστό, παράλληλα με την αγωνιστική – διεκδικητική στάση που τον χαρακτήριζε, είχε και τεράστια πολιτιστική προσφορά στην στήριξη και προβολή των αξίων του Ρεμπέτικου τραγουδιού. Ήταν ένας από τους ιδρυτές του ιστορικού κέντρου ρεμπέτικης μουσικής  «Ρεμπέτικη Ιστορία» στην Αθήνα, που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια. Γι’ αυτήν του την προσφορά τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με τον τίτλο «King – Chavez, Parks Visiting Professorship».

Η Διοίκηση του Συλλόγου και Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Σκοπέλου  εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο στην οικογένεια και στους συγγενείς του Βασίλη Παύλου, που πάλευε την αδικία με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο και έζησε με το όραμα μιας κοινωνίας πραγματικά ανθρώπινης.

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου

Το Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Σκοπελίτη Παύλου Βασιλείου, ενός συναδέλφου που τίμησε τον κλάδο και την εργατική τάξη με την εργασιακή του συμπεριφορα και την αγωνιστική του πορεία.

Συνάδελφε και συναγωνιστή Παύλο καλό ταξίδι!

Ο Σύλλογος Αλιέων Σκοπέλου

Τα βαθιά συλληπήτήρια στον οικογένεια του εκλιπόντος Παύλου Βασιλείου εκφράζει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλιέων Σκοπέλου, αποχαιρετώντας τον συναγωνιστή και φίλο τους.