Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση - έκκληση προς τους Δημάρχους όλης της χώρας από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ανακοίνωση - έκκληση προς τους Δημάρχους όλης της χώρας εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, προκειμένου έγκαιρα να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των αδέσποτων ζώων και πιθανότατα δεσποζόμενων που για λόγους υγείας οι κηδεμόνες δεν θα μπορέσουν να  τα φροντίζουν.

Στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει λόγω της πανδημίας covid-19, καλούμαστε όλοι και ο καθένας εκ θέσεως και δυνατοτήτων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε κάθε αδύναμο ον, επιβεβαιώνοντας πως ο πολιτισμός και η ανθρωπιά μας κρίνεται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.
Η κοινωνία μας συμπεριλαμβάνει και τα ζώα που ζουν δίπλα μας, με τις ανάγκες τους διαρκείς, και τις συνέπειες κάθε παράβλεψης να επηρεάζουν εμάς τους ίδιους και την αρμονική συνύπαρξή μας.

Κατόπιν αυτών, και σύμφωνα με το Ν.4039/12 περί υποχρεώσεων των Δήμων και σύμφωνα με το πνεύμα της από 22/03/2020 επιστολής του Υφυπουργού κ. Θ. Λιβάνιου, που εστάλη μετά από γραπτό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, εφιστούμε την  προσοχή σας στα ακόλουθα και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας άμεσα:

Α) Τίθεται μεγάλο θέμα με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων. Τα μαγαζιά εστίασης που μέχρι πρότινος πρόσφεραν κατά τόπους τροφή στα άστεγα ζώα είναι πλέον κλειστά, οι πολίτες που επίσης συνέδραμαν σ’ αυτό είναι εκ νόμου κλεισμένοι στα σπίτια τους και οι μόνοι που παραμένουν στις επάλξεις είναι εθελοντές φιλοζωικών σωματείων ή μεμονωμένοι εθελοντές  που εξακολουθούν με κάθε τρόπο να προσφέρουν έργο. Οι ανάγκες όμως για τροφές είναι αυξημένες ενώ συγχρόνως οι δυνατότητες των ανθρώπων αυτών όλο και μειώνονται. Συνεπώς παρακαλούμε θερμά για την άμεση παροχή επί πλέον τροφής με κονδύλια των δήμων, και το δυνατόν αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές ούτως ώστε να μην πεθάνουν από την πείνα ζωντανά πλάσματα δίπλα μας. Επί πλέον τονίζουμε ότι αναπόφευκτα κάθε πεινασμένο ον εκ φύσεως αναζητά να καλύψει την πείνα του με κάθε τρόπο και αυτό σημαίνει απώλεια αρμονικής συμβίωσης με συνέπειες και για τους ανθρώπους.

Στα πλαίσια της συνεργασίας σας με τους εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν το έργο σας, είναι υποχρέωση κατ’ ελάχιστον η άμεση εξυπηρέτησή τους και παροχή εκτός των άλλων, των τυπικών βεβαιώσεων σίτισης  που απαιτούνται σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Β) Ένα ακόμα θέμα είναι η με κάθε τρόπο εξασφάλιση εκ μέρους σας επί πλέον κονδυλίων για φάρμακα, έκτακτα περιστατικά και γενικώς κάθε είδους μέριμνα για τα αδέσποτα του δήμου σας.

Θεωρούμε απόλυτη ανάγκη, την διάθεση μέρους του κονδυλίου που αποδόθηκε εκτάκτως στους Δήμους της Χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών με την Α.Π.: 18209 /13-03-2020, προς κάλυψη αναγκών λόγω του  COVID-19.

Είναι απόλυτα αναγκαίο να υπάρχει ενεργή διαρκώς σύμβαση με κτηνιάτρους, και πλήρης διαρκής υποστήριξη εκ μέρους των δήμων.

Επισημαίνουμε πως κάθε καθυστέρηση θα είναι ένα μεγάλο φορτίο για το κοινωνικό σύνολο, όπως επίσης και ότι η διάθεση εκ μέρους ορισμένων Δήμων ελάχιστης ποσότητας τροφής είναι κατακριτέα και μη αποδεκτή από την κοινή γνώμη .

Ελπίζοντας στην ανταπόκρισή σας  που είναι και υποχρέωσή σας, σας ευχαριστούμε

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ)