Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Βιβλιαράκια με την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Saintukeri

Παρασκευή 6 Μαρτίου | Α' Χαιρετισμοί
Βιβλιαράκια με την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, με μικρά ή μεγάλα γράμματα και με μετάφραση, από € 2,00 υπάρχουν στο κατάστημα Saintukeri στην περιοχή Αγίου Μιχαήλ Συνάδων. 
Τηλ. 2424022122
Ο Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί) είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ. -μάλλον από τον άγιο Ρωμανό τον Μελωδό, έναν από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών- που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Μέσα υπάρχουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι’ αυτό τον αγώνα.


Η Ορθόδοξη Εκκλησία ψάλλει τους Χαιρετισμούς κάθε Παρασκευή βράδυ, τις πρώτες 5 εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Για την ακρίβεια, κόβουμε τους Χαιρετισμούς σε 4 κομμάτια (λέγονται «4 στάσεις») και λέμε από ένα κάθε Παρασκευή, ενώ την 5η Παρασκευή λέγεται ολόκληρο το έργο.
Τους Χαιρετισμούς τους απαγγέλλει με τη μουσική τους ο ιερέας. Πριν απ’ αυτό, οι ψάλτες έχουν ψάλει ένα άλλο περίφημο μουσικό και ποιητικό έργο, που λέγεται «κανόνας των Χαιρετισμών» (οι κανόνες είναι ένα άλλο είδος βυζαντινής κλασικής μουσικής) και δημιουργός του είναι ένας ακόμη κορυφαίος ποιητής και μουσικός του Βυζαντίου, ο άγιος Ιωσήφ ο Υμνογράφος.

Βιβλιαράκια με την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, με μικρά ή μεγάλα γράμματα και με μετάφραση, από € 2,00 υπάρχουν στο κατάστημa Saintukeri στην περιοχή Αγίου Μιχαήλ Συνάδων.
Τηλ. 2424022122