Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Σκόπελος | 28η Οκτώβριου 2020 και Εθνική Αντίσταση

Γράφει ο

Θανάσης Φαδάκης

Σήμερα η Ελλάδα γιόρτασε την επέτειο του "ΟΧΙ" κάτω από την σκιά του covid 19. 

Ένα μεγάλο μέρος του "ΟΧΙ", η συνέχεια του αγώνα, είναι και η Εθνική μας Αντίσταση . 

Ο όρος "Εθνική Αντίσταση" εμφανίζεται κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη από τις δυνάμεις του Άξονα Ευρώπη και δηλώνει τον αγώνα που διεξήγαγαν οι υποταγμένοι λαοί με σκοπό: 

Α. Να αντιταχθούν στην επιβολή της "Νέας τάξης Πραγμάτων" του Ναζισμού και του Φασισμού. 

Β. Να περιφρουρήσουν την ζωή και την αξιοπρέπεια των κατακτημένων. 

Γ. Να φθείρουν τις δυνάμεις κατοχής και να υποβοηθηθεί έτσι ο συμμαχικός αγώνας και 

Δ. Να απελευθερωθούν οι κατακτημένες χώρες. 

Ειδικότερα για την Ελλάδα ως "Εθνική Αντίσταση" χαρακτηρίζεται ο Αγώνας απλών Πατριωτών και πολλών Οργανώσεων που διεξήγαγαν οι Έλληνες εναντίον των Γερμανοϊταλών κατακτητών και των Βουλγάρων συμμάχων τους. ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ έκαναν Αντίσταση κατά του κατακτητού, πλην των προδοτών, των Γερμανοτσολιάδων και των Βουλγαρογραμμένων. Η Ιστορία αναφέρει άνω των 250 οργανώσεων που πολέμησαν τον κατακτητή (Γερμανό - Ιταλό και Βούλγαρο) και θυσίασαν νέους και νέες για να αποτινάξουν τα δεσμά της σκλαβιάς και να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι σε μία χώρα Δημοκρατική. 

Σήμερα στην κατάθεση στέφανων στο Νησί μας δυστυχώς δεν υπήρχε η εκπροσώπηση της Εθνικής Αντίστασης, ο τελευταίος εκπρόσωπος απεβίωσε πρόσφατα. Υπάρχουν απόγονοι όμως που θα μπορούσαν να το πράξουν. 

Δεν ξέρω και δεν θέλω να φέρω σε αντιπαράθεση τους εμπλεκόμενους, έτσι και αλλιώς κάποτε όλοι μαζί αντισταθήκαμε, οπότε δεν βρίσκω λόγο για επίρριψη ευθυνών σε κανέναν και για κανένα λόγο. 

Ας είναι η πρώτη και τελευταία φορά που δεν εκπροσωπήθηκε, ας είναι η πρώτη και τελευταία φορά που σαν Νησιώτες θα αφήσουμε τις προσωπικές μας διαφορές και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί όπως έπραξαν οι ήρωες του 40…

Χρόνια πολλά Σκόπελο!

Θανάσης Φαδάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.