Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Δεν είναι αθώοι - Οι ΝΑΖΙ στη φυλακή!

Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη  Σκόπελος, Οκτώβριος 2020


κι αφού ο τοίχος τους χωρίζει τον κόσμο σ’ εμείς κι εσείς,

σε κόσμο για λίγους .... δεν χωράει κανείς (*)

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013 ο χρυσαυγίτης Γ. Ρουπακιάς με την υποστήριξη τάγματος εφόδου ομοϊδεατών του, δολοφονεί στο Κερατσίνι τον μουσικό Παύλο Φύσσα. Τα πάντα εκτελέστηκαν με κινήσεις που συντονίζονταν από υψηλόβαθμα στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος της χ.α., ενώ η ομάδα διας κοιτούσε αμέτοχη. Ο Φύσσας, γιος εργάτη στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, καθώς και ο ίδιος εργαζόμενος εκεί, ήταν στοχοποιημένος για την αντιφασιστική του δράση.

Ο Ρουπακιάς συλλαμβάνεται επιτόπου και τον Απρίλιο του 2015 ξεκινάει το δικαστήριο, που όσο διαρκεί, βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για την εγκληματική δράση της χ.α.. Εκτός του αδικήματος του άρθρου 187 (εγκληματική οργάνωση) και της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα (για την οποία κατηγορούνται ο Γιώργος Ρουπακιάς και ακόμη 17 άτομα), συνεκδικάστηκαν δεκάδες άλλες επιθέσεις όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ.

Κατά την περίοδο των εκτεταμένων κοινωνικών συγκρούσεων (2008-2012) ενάντια στην κρατική/καπιταλιστική λεηλασία, η χ.α. πριμοδοτήθηκε από το κράτος ώστε να σταθεί ανάχωμα για να μην διασαλευτεί περισσότερο η τάξη και η κρατική εξουσία. Με την συνεχή διαφήμιση τους από τα μμε και την πλήρη κάλυψη-στήριξη από την αστυνομία διέχεαν το ρατσιστικό/εθνικιστικό δηλητήριο με πογκρόμ σε πλατείες και δρόμους, εκφοβιστικές παρελάσεις στις γειτονιές και δολοφονικές επιθέσεις.

Από τη πρώτη περίοδο της δημιουργίας της, η φασιστική αυτή συμμορία έχει εντάξει στο ενεργητικό της (πέρα από ναζιστικές συγκεντρώσεις με ναζιστικούς χαιρετισμούς), εκατοντάδες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς σε μετανάστες/τριες, συνδικαλιστές/τριες, φοιτητές/τριες, αγωνιστές/τριες κτλ, καθώς και εμπρηστικές δράσεις και βανδαλισμούς σε σπίτια μεταναστών, αντιφασιστών, σε χώρους λατρείας διαφόρων θρησκειών, σε καταλήψεις, στέκια κι αυτοοργανωμένους χώρους.

Η πολυετής δικαστική διαδικασία, φτάνει πλέον στο τέλος της, καθώς στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους 69 κατηγορουμένους (εκ των οποίων οι 18 είχαν εκλεγεί βουλευτές το 2012). Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί λόγω λήξης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης.

Η χ.α. αποτέλεσε, παρά τη «νόμιμη» εκλογή της στο παρελθόν, μια εγκληματική οργάνωση, που παράγει μίσος και προωθεί φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις.

Πλήθος περιπτώσεων αποδεικνύει την φασιστική της ταυτότητα και τα μέλη ή οι υποστηρικτές της θα μας βρουν απέναντι τους ακόμη κι αν η οργάνωση έχει διαλυθεί ή έχει αλλάξει ονόματα και πρόσωπα.

Ακόμα κι αν η χ.α. καταδικαστεί, ακόμα κι αν χάσει κάθε ισχύ, δε σημαίνει ότι έτσι εξαφανίστηκε ο φασισμός. Εξάλλου οι ακροδεξιές αντιλήψεις μπορεί να μην εκφράζονται άμεσα μέσω του κοινοβουλευτισμού, αλλά στην πραγματικότητα εφαρμόζονται με το χειρότερο τρόπο στην καθημερινότητα μας (στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, αστυνομικές αυθαιρεσίες, εξαθλίωση, λεηλασία του δημόσιου πλούτου, ανεργία ή άθλιες κακοπληρωμένες δουλειές, μισογυνισμός και σεξιστικές επιθέσεις, υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, κομμένες συντάξεις, εθνικιστικός παροξυσμός και εξοπλιστική κούρσα σε βάρος της εργατικής τάξης). Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου το κράτος, με αφορμή την υγειονομική κρίση, πλέον έχει αναλάβει από μόνο του (χωρίς τα φασιστικά δεκανίκια) την επιβολή της ατζέντας ενός ολοκληρωτισμού, όπου η διάχυση του φόβου, ο πλήρης έλεγχος στις γειτονιές, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο μιλιταρισμός ανάγονται στα βασικά εργαλεία της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο αντιφασισμός δεν είναι ούτε κάτι εφήμερο ούτε εποχιακό, βρίσκεται στο δρόμο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο και κερδίζει καθημερινές μάχες. Εμείς λοιπόν, οι άνθρωποι της κοινωνικής βάσης, οι καταπιεσμένοι/ες και οι εκμεταλλευόμενοι/ες, έχουμε ανάγκη να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί μονόδρομο για την υπεράσπιση της ελευθερίας των εκμεταλλευόμενων απέναντι στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους. Γιατί για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης, όπου οι άνθρωποι θα ζουν αρμονικά μεταξύ τους σεβόμενοι τη φύση, αδιαφορώντας για το φύλο, τη φυλή, τη γλώσσα και το χρώμα του καθενός και της καθεμιάς, πρέπει πρώτα να ισοπεδώσουμε καθετί που μνημονεύει το μίσος και τον σκοταδισμό, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Για όλους αυτούς κι ένα σωρό ακόμη λόγους, στεκόμαστε απέναντι στο τέρας του φασισμού, οργανωμένου ή μη και είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου. Η Μάγδα υπερασπίζεται την μνήμη του, καθώς και τη μνήμη όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους, κάνοντας το αυτονόητο:

Υπερασπίστηκαν την ζωή και την ελευθερία, τάχθηκαν ενάντια στο φασισμό και αποτελούν πλέον σύμβολα αγώνα και αντίστασης.

Δύναμη στην οικογένεια Φύσσα.

Οι ναζί στη φυλακή είναι μια καλή αρχή, γιατί η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη 

Σκόπελος, Οκτώβριος 2020

(*) απ’ το τραγούδι «ο τοίχος» των στίχοιμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.