Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Σκόπελος | Συλλαλητήριο - κάλεσμα για ετοιμότητα και κλιμάκωση του αγώνα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13-10-2020 το συλλαλητήριο που οργάνωσαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων και γυναικών στο χώρο μπροστά από το Σωματείο. Στη συγκέντρωση, όπου τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ), απηύθυναν χαιρετισμό οι εξής:


- ο πρόεδρος του σωματείου Βαγγέλης Κορέντης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τις επιπτώσεις στη δουλειά των οικοδόμων από τη μικρή επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και το νομοσχέδιο για την κατάργηση της κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου δόμησης, που στην ουσία απαξιώνει τις μικρές ιδιοκτησίες και προωθεί τη συγκεντροποίηση της γης με ευνοϊκές διατάξεις για τους «επενδυτές».

-ο πρόεδρος των Αλιέων Σκοπέλου Σπύρος Ραμαντάνης, που κατήγγειλε την επιβολή εισιτηρίου στο Θαλάσσιο Πάρκο από την κυβέρνηση.

- η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Εύη Ταλαδιανού, που τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και για τα εργασιακά  δικαιώματα των γυναικών που απασχολούνται στον τουρισμό-επισιτισμό.

- ο Τάσος Παλαιολόγος από τους Συνταξιούχους,  που καυτηρίασε το τζογάρισμα της  Επικουρικής Ασφάλισης στο Χρηματιστήριο και διατράνωσε την απαίτηση να καταβληθούν τώρα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστήρια, όρους και προϋποθέσεις. 

- ο Βασίλης Λαρυγγάκης από τους Αυτοαπασχολούμενους, που ζήτησε μέτρα ελάφρυνσης για όλους τους βιοπαλαιστές που χτυπήθηκαν από την κρίση και την πανδημία.


Την κεντρική ομιλία έκανε από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ο Γιώργος Γούλας, που εστίασε  στην αγωνιστική απάντηση που πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων,  την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. 

Στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκαν επίσης και τα νέα εργασιακά μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί και επίσημα να θέσει τέλος στο 8ωρο, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμό με τον οποίο καινούργια βάρη φορτώνονται στο λαό, η εμπλοκή της χώρας στα αμερικανονατοικά σχέδια στο Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή.

Στο τέλος, τόνισε ότι   η μεγαλειώδης  συγκέντρωση για την καταδίκη των φασιστών και η μαθητικές κινητοποιήσεις έδειξαν  τη δύναμη που έχει ο λαϊκός παράγοντας όταν κάνει υπόθεσή του το δίκιο του και δεν περιμένει άβουλος τις εξελίξεις, όταν είναι αποφασισμένος για νικηφόρες μάχες.



Τέλος κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα καταθέτοντας το παρακάτω πλαίσιο πάλης                                                 

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

Καμία απόλυση. Καμία δυσμενή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών διατάξεων των ΠΝΠ.

Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. 

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής Σκοπέλου για τις διακοπές νερού ανεξαρτήτως ύψους οφειλών. Να ληφθούν άμεσα μέτρα ελάφρυνσης των ευπαθών ομάδων, ΑΜΕΑ, ανέργων, εργαζομένων σε αναστολή και αυτοαπασχολουμένων με απαλλαγή από τα τέλη και μείωσή τους για τα λαικά νοικοκυριά  τώρα που με τις διορθώσεις των τετραγωνικών αναμένεται να μπουν στα ταμεία του Δήμου δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να αποκατασταθούν τώρα οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός του και όχι στο άγνωστο μέλλον. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

Να μη μειωθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και ξαναζήσουμε σκηνές αποκλεισμού όπως κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια, αλλά και όπως τον περασμένο Μάιο – Ιούνιο, με τα μέτρα για την πανδημία, όταν δεν μπορούσαμε να βρούμε εισιτήριο και υποχρεωνόμασταν σε διανυκτερεύσεις.

Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!    

Σκόπελος, 14/10/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.