Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Αμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, με ασφάλεια για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!


Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ακολουθούν το επόμενο διάστημα, χωρίς να  έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Επιτείνει, έτσι, την ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, σε μια περίοδο που οι εμβολιασμοί καθυστερούν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος πανδημίας.


Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας το ΚΚΕ απαίτησε τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως πρέπει να γίνεται, δια ζώσης. 


Μέτρα όπως:

-προσλήψεις εκπαιδευτικών,

-σπάσιμο τμημάτων, ώστε να παρακολουθούν σε κάθε τμήμα μέχρι 15 μαθητές, με παράλληλη αξιοποίηση αιθουσών, 

-συνεχή, δωρεάν και μαζικά τεστ στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

-προσλήψεις καθαριστριών και ουσιαστικά μέτρα για τη συνεχή και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση των σχολείων.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: ΩΣ ΚΟΣΤΟΣ!

Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη, επιλέγοντας να μη δώσει ούτε ένα ευρώ για να υλοποιήσει αυτά τα αναγκαία μέτρα, αλλά αντίθετα, επιμένοντας σε μέτρα και επιχειρήματα που αποδείχτηκαν ανεπαρκή και επικίνδυνα όλο το προηγούμενο διάστημα. Η εκ περιτροπής λειτουργία, τα τμηματικά διαλείμματα, η επιμονή να στοιβάζονται οι μαθητές σε 25άρια και 27άρια τμήματα (με τον εμπαιγμό «τι 15, τι 25 το ίδιο είναι»), το μέτρο να μην διαχέονται τα παιδιά σε όλο το προαύλιο την ώρα του διαλείμματος και η πεισματική άρνηση να πραγματοποιούνται τεστ στα σχολεία, απέτυχαν πλήρως, καθώς είχαν ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των σχολείων σε εστίες μετάδοσης και τελικά το κλείσιμό τους. Η κυβέρνηση πείθει και τον πλέον δύσπιστο, ότι μετρά ως κόστος την προστασία της Υγείας του λαού και αρνείται να χρηματοδοτήσει τόσο αυτές τις αλλαγές στα σχολεία, όσο και να στηρίξει γενναία το δημόσιο σύστημα Υγείας, την ίδια ώρα που χαρίζει δις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Και σήμερα, ο τρόπος που ανοίγουν τα σχολεία, προδιαγράφει το κλείσιμό τους. Αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων, μπορεί να εξασφαλιστεί με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου – εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, όπως είναι η μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν τεστ για όλους. Σκοπό έχει να ρίξει για άλλη μια φορά την ευθύνη στην πλάτη των εκπαιδευτικών, να ξαναφουντώσει τη συζήτηση για την ατομική ευθύνη. 

Η κυβέρνηση ας αφήσει το υποκριτικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και ας πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα.

Έχει ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση στα σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ολόπλευρη μόρφωση, για την ψυχική υγεία, τη φυσιολογική κοινωνικοποίηση των παιδιών μας!

Το ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων, μαχητικά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν:

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. 
  • Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Απαιτείται να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ. 
  • Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, μονιμοποίηση καθαριστριών, μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους ωραρίου με κρατική χρηματοδότηση,   προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μέτρα που αποτελούν βέβαια και την προϋπόθεση του αναγκαίου γρήγορου εμβολιασμού του πληθυσμού.                                                                                          

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΚΚΕ

Σκόπελος, 12/01/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.