Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η Δημοτική Αρχή να ενημερώνει τους Σκοπελίτες πρώτα και όχι τους ταμίες των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ | ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

[Απεφασίσαμεν  καί  διατάττομεν. Διά  τήν  κατασκευήν  προκυμαίας  προς κατάρτισιν  "λιμένος  έν  Σκοπέλω" επιβάλλονται  οι  εξής φόροι  καί  προσωπικαί  έργασίαι. α)  Τρία  τοις  εκατόν  έφ'  όλων  τών  προϊόντων  των κτημάτων τών  κατοίκων  του  δήμου  Σκοπέλου  των υπαγομένων  εις  τήν  άμεσον  φορολογίαν  του  Δημοσίου β)  Εν  τοις  εκατόν έφ'  όλων  τών  εισαγομένων  εις τον  δήμον,  εξαιρέσει μόνον  τών  δημητριακών  καρπών και  τής  ναυπηγησίμου  ξυλείας γ)  Δέκα  λεπτά  κατ'  έτος  κατά  κεφαλήν  έπί  τών αίγοπροβάτων  του  δήμου καί  δέκα  λεπτά  δια πάσαν κυψέλην  μελισσιών δ)  Είκοσι  πέντε  λεπτά  τον  τόνον  επί των ναυπηγούμενων εις τον δήμον πλοίων...

Τρία ημεροκάματα ετησίως εφ' όλων των αρρένων κατοίκων από 18 έως 60 ετών...

Εν ονόματι του Βασιλέως | Νοέμβριος 1856

Η Βασίλισσα

ΑΜΑΛΙΑ]

Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την εμπεριστατωμένη κριτική μας, βιάζεται και εκτίθεται ανεπανόρθωτα!

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ…

Επισήμανση 1η: Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κάνει «καλοπροαίρετη κριτική», ασκεί κριτική από τη σκοπιά της υπεράσπισης των λαϊκών εργατικών συμφερόντων, σύμφωνα και με τον όρκο που έδωσε.

Επισήμανση 2η: Δεν βαφτίζει με άλλο όνομα (ελπίζουμε εκ παραδρομής) τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως ο συντάκτης της απάντησης που μας αποκαλεί «Λαϊκή Ενότητα».

Επισήμανση 3η:   Η Δημοτική Αρχή παραθέτει ως δράσεις των δημοτικών αρχών τα αυτονόητα όσον αφορά στο πράσινο στην παραλία, δηλαδή τις όποιες φυτεύσεις και αντικαταστάσεις δέντρων και φυτών έγιναν. Μα υπάρχει Σκοπελίτης ή επισκέπτης που θα  ήθελε να βλέπει και να ζει σε ένα σεληνιακό τοπίο;

…ΚΑΙ  ΔΥΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συμπέρασμα 1ο: Στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει στο νησί μας μια δημόσια υπηρεσία για να στηρίξει με έναν εξειδικευμένο επιστήμονα όχι μόνο τους μικρούς παραγωγούς του εξαιρετικού ελαιολάδου, του ονομαστού δαμάσκηνου, τους κτηνοτρόφους με τις περίφημες γίδες Σκοπέλου και πρόβατα Γλώσσας αλλά και για να δώσει μια απλή συμβουλή για την κατάσταση και την υγεία ενός δέντρου, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ  ΣΥΡΙΖΑ και της νεοδημοκρατικής περιφερειακής αρχής του κ. Αγοραστού. Επιπροσθέτως της αντιδασικής πολιτικής των κυβερνήσεων, που αφήνουν το Δασαρχείο Σκοπέλου (με αρμοδιότητα και τα τρία νησιά των Σποράδων) δραματικά υποστελεχωμένο και το δασικό οικοσύστημα απροστάτευτο.

Συμπέρασμα 2ο: Η Δημοτική Αρχή σπεύδει να ενημερώσει την ΕΤΑΔ ΑΕ-ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, που σκοπό έχει την «αξιοποίηση» της ακίνητης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση του χρέους προς τους δανειστές και τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ!

Η έκταση που καρπώνεται η ΕΤΑΔ ΑΕ-ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ και απαιτεί και υπέρογκα ποσά για την ενοικίαση των χώρων στους όμορους καταστηματάρχες (22€/τμ εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα), ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ!

ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΟ ΛΑΟ, πλήρωσε με ιδρώτα και αίμα, σκληρά φορολογούμενος, για λιμάνια, πλατείες και αναπλάσεις και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΘΕΙ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ (στον Δήμο Σκοπέλου) ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ!

(Επισυνάπτεται το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος 70/06-11-1856, όπου δημοσιεύτηκε ο νόμος «Περί επιβολής φόρων προς κατασκευήν προκυμαίας εις Σκόπελον»)                                                                

Σκόπελος, 27-01-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.