Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Δήλωσεις ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τα γεγονότα στις ΗΠΑ

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ


Τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον, με την σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο, δεν μπορούν να εξηγηθούν μόνο με την ιδιοτροπία του Τραμπ. Είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας σε βαθιά παρακμή, ενός κόσμου τεράστιων ανταγωνισμών, ανακατατάξεων στο συσχετισμό δύναμης, κρίσεων κι αδιεξόδων, τις συνέπειες των οποίων τις πληρώνουν οι λαοί και που πλέον γίνονται πιο εμφανή ακόμη και στην πιο ισχυρή καπιταλιστική χώρα του πλανήτη.

Όσοι πέφτουν απ’ τα σύννεφα μπροστά στη χρεοκοπία της “αμερικανικής δημοκρατίας”, ίσως ξεχνούν ότι ήταν αυτή που έχει προκαλέσει δεκάδες πολέμους, καταστροφές χωρών, πραξικοπήματα, ανατροπές εκλεγμένων κυβερνήσεων και αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστολή, ο ρατσισμός, τα χρόνια προβλήματα του ίδιου του αμερικάνικου λαού. 

Γι’ αυτό και η “επιστροφή στην ομαλότητα” δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτά τα αδιέξοδα και τις μεγάλες αντιθέσεις. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο και φυσικά ο ίδιος ο αμερικάνικος λαός, πρέπει να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να εμποδίσουν αυτή η κρίση στις ΗΠΑ να γίνει αφετηρία ή αφορμή για ένα νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Το ΜέΡΑ25 για τα έκτροπα του Τραμπιστών στην Ουάσινγκτον


«Το DiEM25-ΜέΡΑ25 θα εξακολουθεί να μάχεται εναντίον τόσο του Τραμπισμού όσο των αιτιών του Τραμπισμού…»

Ο Τραμπισμός βιαιοπράγησε σήμερα στην Ουάσινγκτον. Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει αυτό το σόου νεοφασιστικής πυγμής.

Από το 2016 το DiEM25-ΜέΡΑ25 μάχεται τόσο εναντίον του Τραμπισμού και της Εθνικιστικής Διεθνούς με την οποία αυτός συνυφαίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη όσο και εναντίον των αιτιών του Τραμπισμού.

Ποια είναι τα αίτια του Τραμπισμού; Είναι οι υφεσιακές δυνάμεις που γεννά η πολιτική του σοσιαλισμού για την ολιγαρχία και της λιτότητας για τους πολλούς.

Δυστυχώς, η νέο-εκλεγείσα κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως και το ολιγαρχικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνονται αποφασισμένοι να αποφύγουν το μόνο αντίδοτο στον Τραμπισμό: την υιοθέτηση της αυθεντικής Πράσινης Νέας Συμφωνίας και της διεθνούς πολιτικής αλληλεγγύης που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα εν μέσω πανδημίας. 

Τα κροκοδείλια δάκρυα της ολιγαρχίας-χωρίς-σύνορα για την κατάντια της Δημοκρατίας μόνο να θρέψουν τον Τραμπισμό στις ΗΠΑ και την Εθνικιστική Διεθνή στην Ευρώπη μπορούν.  

Να γιατί το DiEM25-ΜέΡΑ25 θα εξακολουθεί να μάχεται εναντίον τόσο του Τραμπισμού όσο των αιτιών του Τραμπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.