Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΫΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ή
ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΠ
Από αριστερά: Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο ιατρός Χριστόφορος Λάσκος,
η διευθύντρια του Κ.Υ. Ρηγίνα Σκλάβου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης
και η νοσηλεύτρια Μάχη Λεμονή

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου βρέθηκε σήμερα ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης, ο οποίος, παρουσία του Δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, της Διευθύντριας του Κ.Υ. Σκοπέλου κας Ρηγίνας Σκλάβου και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε την έναρξη των εμβολιαστικών κέντρων και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, στα οποία, όπως μας δήλωσε, οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για τον Covid 19 θα εμβολιαστούν πρώτα οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών.

Σημαντική θεωρείται η συμβολή του νοσηλευτικού
προσωπικού στην επιτυχία του εμβολιαστικού
σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του covid-19
Όπως είπε ο κ. Σερέτης στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” το σύστημα Υγείας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και τα εμβολιαστικά κέντρα σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο είναι έτοιμα να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς με ασφάλεια, αφού γιατροί και νοσηλευτές έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό, υπάρχουν όλα τα μέσα φύλαξης και συντήρησης των εμβολίων, το δε προσωπικό, το οποίο θα πάρει μέρος στην “επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” κρίνεται επαρκές…


Καμία δόση χαμένη…

Μιλώντας στις “Βόρειες Σποράδες” η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Ρηγίνα Σκλάβου τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός ώστε οι εμβολιασμοί να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα, ενώ θέλοντας να δώσει επιπλέον οδηγίες μάς είπε ότι εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει μήνυμα για ραντεβού, τότε για να ισχύσει το ραντεβού θα πρέπει να επιβεβαιώσει με το να απαντήσει στο sms. Επομένως, όσοι πολίτες προσέρχονται στο εμβολιαστικό κέντρο, θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει το ραντεβού που τους έχει σταλεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει ή δεν αποδεχθεί το ραντεβού, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ.

Συνεχίζοντας η κα Σκλάβου τόνισε ότι σημαντικός είναι και ο προγραμματισμός της εμβολιαστικής αλυσίδας για να μειώσουμε στο ελάχιστο την πιθανότητα να χαθούν πολύτιμες δόσεις εμβολίων, αφού το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία 2-8 βαθμούς μόνο για 5 ημέρες. Εάν για κάποιο λόγο ακυρωθούν κάποιοι εμβολιασμοί, οι δόσεις δεν θα χάνονται, αλλά θα καλούνται ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για να λάβουν αυτές τις δόσεις…

Έτοιμη μελέτη...

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Διοικητή ο Δήμαρχος Σκοπέλου τον ενημέρωσε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου ο Δήμος Σκοπέλου θα έχει έτοιμη μελέτη για την ανακατασκευή του κτίριου του Κέντρου Υγείας και ο κ. Σερέτης του υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να βρει τα χρήματα για να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.