Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμος Σκοπέλου για την κοπή δέντρων στην παραλία


Στην καλοπροαίρετη ερώτηση (κλικ) των δύο Τοπικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης οφείλουμε μια καλοπροαίρετη απάντηση και για την ταυτόχρονη  ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Την τελευταία 30ετία γίνονται ανανεώσεις των δέντρων της παραλίας Σκοπέλου καθώς και νέες φυτεύσεις, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αισθητική της παραλίας. 

Την δεκαετία του 90΄επί Δημαρχίας Στ. Περίσση και σε συνδυασμό με την ανάπλαση του παραλιακού χώρου, έγιναν αντικαταστάσεις και φυτεύσεις, όπως π.χ:

στην περιοχή μεταξύ περιπτέρου Λιθαδιώτη και παλαιάς Εθνικής Τράπεζας φυτεύτηκε ένας πλάτανος και τρείς νέες μουριές 

στην περιοχή μεταξύ του Δημοτικού καφενείου και του Μνημείου φυτεύτηκαν τρείς νέοι πλάτανοι, εκ των οποίων ο ένας έμπροσθεν του καφέ «Καράβια», ο οποίος επέζησε και κοσμεί την περιοχή, δύο έμπροσθεν του Δημοτικού καφενείου, οι οποίοι τελικά δεν ευδοκίμησαν και ορισμένες μουριές

στην παιδική χαρά έμπροσθεν του κτιρίου «Ξενία» φυτεύτηκαν νέοι πλάτανοι 

τέλος στην περιοχή του parking φυτεύτηκαν δεκάδες δέντρα όπως μουριές, αρμυρίκια, δάφνες κ.λ.π

Την επόμενη 15ετία αντικαταστάθηκαν μια σειρά μουριές στο παραλιακό μέτωπο. 

Σήμερα συνεχίζουμε την αντικατάσταση των γερασμένων μουριών με νέα δενδρύλλια μουριάς. Σημειώνουμε ότι οι γερασμένες μουριές έχουν σαπίσει στο εσωτερικό του κορμού τους και είναι επικίνδυνες για τους πελάτες και το προσωπικό των καταστημάτων, αλλά και εν γένει για την δημόσια υγεία. Είναι επίσης γνωστό ότι μια σειρά από αυτές στο κατεστραμμένο εσωτερικό τους έχει γίνει εστία μόλυνσης, η οποία αναδίδει άσχημη μυρωδιά, αλλά και «καταφύγιο» τρωκτικών κ.λ.π.

Η σειρά της αντικατάστασης, ελλείψει γεωπόνου στο Δήμο μας επιλέγεται, βάσει των μαρτυριών των πολιτών και την εμπειρία των μεγαλυτέρων. Έχουμε επιλέξει σταδιακά την αντικατάσταση ορισμένων μουριών έναντι του Δημοτικού καφενείου, έναντι του ξενοδοχείου «Άδωνις» έναντι του καφέ «Καράβια» και έναντι του καφέ «Σκόπελος». Η αντικατάστασή τους δε, θα γίνει σταδιακά.        

Επειδή οι συγκεκριμένες μουριές δεν βρίσκονται σε Δημοτικό χώρο, αλλά σε χώρο ιδιοκτησίας της ΕΤ.Α.Δ (Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου), έχουμε ενημερώσει ήδη από 11/01/2021 σχετικά με τις συγκεκριμένες αντικαταστάσεις των δέντρων.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι φυτέψαμε δεκαεπτά νέα δέντρα στο νέο διαμορφωμένο παραλιακό χώρο, έναντι του σούπερ μάρκετ «Προβιάς» προκειμένου να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος αναψυχής.

Όλοι βλέπουνε επίσης την καλαίσθητη εικόνα που έχει δημιουργηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου μετά το ενδεδειγμένο βαθύ κλάδεμα, παρότι στην αρχή υπήρχαν ορισμένες αντιρρήσεις.   

Διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα κάνουμε το καλύτερο έτσι ώστε και με την ανάπλαση της παραλίας και του παραλιακού μετώπου της Αμπελικής, η εικόνα της Σκοπέλου να αλλάξει θεαματικά προς το καλύτερο.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.