Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Σκόπελος | Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αρτέμιο

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου στη Σκόπελο. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στις  18.30, θα γίνει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, το πρωί, πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειουργία.

Άγιος Αρτέμιος

Αξιωματούχος του Βυζαντίου, που μαρτύρησε επί αυτοκράτορος Ιουλιανού το 363 και αγιοποιήθηκε από τη Χριστιανική Εκκλησία.

Ο αριστοκρατικής καταγωγής Αρτέμιος γεννήθηκε στην Αντιόχεια και τιμήθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο με τα υψηλά αξιώματα του πατρικίου, του δούκα και του αυγουστάλιου της Αλεξανδρείας. Υπήρξε απηνής διώκτης των ειδωλολατρών της Αιγύπτου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους και την έκφραση παραπόνων προς τον ομοϊδεάτη τους αυτοκράτορα Ιουλιανό, τον επονομασθέντα Παραβάτη.

Η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, τόσο από την Ορθόδοξη όσο και από την Καθολική Εκκλησία. Στον Άγιο αποδίδονται ιάσεις κήλης και συναφών παθήσεων, καθώς και 45 θαύματα.

Απολυτίκιο Αγίου Αρτεμίου

Ευσέβειας τοις τρόποις καλλωπιζόμενος,

αθλητικής αγλαΐας ώφθης σοφέ κοινωνός,

προς αγώνας ανδρικούς παραταξάμενος

όθεν ως λύχνος φωταυγής,

των θαυμάτων τας βολάς,

εκλάμπεις τη οικουμένη,

Αρτέμιε Αθλοφόρε,

προς σωτηρίαν των ψυχών ημών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.