Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ για το πλωτό ασθενοφόρο

 [ Οι Σκιαθίτες δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς βουλευτές, που καλλιεργούν το κλίμα “...κατόπιν ενεργειών μου” αλλά και από τα κόμματα που προωθούν με κάθε τρόπο τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία ]


Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, της νεοδημοκρατικής  Περιφερειακής αρχής και των δημάρχων των Σποράδων στη φιέστα που στήθηκε στη Σκιάθο  (18/10) για την παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου και η σκληρή πραγματικότητα τους σκόρπισε στον άνεμο!

Μετά την αποτυχημένη παρθενική του αποστολή στις 24/10/2021 για τη διακομιδή ασθενούς από τη Σκόπελο με ανέμους που από τέσσερα (4) έγιναν έξι (6) μποφόρ, φαίνεται ότι έχει τεθεί σε αχρησία σε μια συνήθη κακοκαιρία, διαψεύδοντας στην πράξη τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι είναι παντός καιρού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελευταίες πέντε (5) διακομιδές ασθενών (27-29/10) που έχρηζαν νοσηλείας από Σκόπελο και Αλόννησο έγιναν με ιδιωτικά σκάφη. Καταρρίφθηκαν έτσι και τα  σενάρια που γράφτηκαν για να απαλύνουν το φιάσκο   των «αρίστων» της ΝΔ, τα οποία εμφάνιζαν το πλωτό ασθενοφόρο ικανό να αντεπεξέλθει  στις παραπάνω συνθήκες και τους συγγενείς του διακομισθέντος με εγκεφαλικό επεισόδιο στις 24/10 να υποδεικνύουν-ζητούν την επιστροφή του πλωτού στη Σκόπελο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 25/10 της ertnews *, που παρέθεσε δηλώσεις του Λιμενάρχη Σκιάθου, «…τα 6 μποφόρ αποδείχθηκαν δύσκολος εχθρός, με αποτέλεσμα ο συνοδός γιατρός, λόγω των έντονων κραδασμών, που προκαλούσε ο έντονος κυματισμός και το κούνημα, να τον οδηγήσουν να λάβει την απόφαση της επιστροφής στη βάση, δηλαδή στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου» .

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν απασχολεί τους κομματάρχες και τους εκπροσώπους τους στο τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το μόνο που απασχολεί εδώ και μέρες είναι το πρωτόκολλο, οι καρέκλες και με ποια σειρά βγήκαν φωτογραφίες.

Οι Σκιαθίτες δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς βουλευτές, που καλλιεργούν το κλίμα “...κατόπιν ενεργειών μου” αλλά και από τα κόμματα που προωθούν με κάθε τρόπο τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία. Ο δρόμος που ακολουθούν είναι ο δρόμος της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια βιώνουμε στο πετσί μας με την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και μηχανημάτων, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος αναγκάζεται να καταφεύγει στους ιδιώτες για να διαφυλάξει τη ζωή και την υγεία του. 

Το πλωτό ασθενοφόρο το ζητάνε χρόνια οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων και είναι τουλάχιστον πρόκληση να το παρουσιάζουν ως “δώρο”, όταν κάθε σπίτι έχει κάποιον δικό του που έχει κινδυνέψει λόγω της έλλειψης του, πόσο μάλλον όταν το πλωτό αυτό μέσο παρουσιάζεται “τρωτό” στην πρώτη κακοκαιρία με πήχη τα 6 μποφόρ.

Να μετατρέψουν τη δικαιολογημένη οργή τους σε οργανωμένο αγώνα  μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς διεκδικώντας άμεση στελέχωση του Κ.Υ. με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και  αποκατάσταση των υποδομών του, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής !

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/skiathos-adynati-i-diakomidi-85chronoy-astheni-me-ploto-asthenoforo-logo-kakokairias/ 

Σκιάθος 30/10/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.