Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σκόπελος | Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι συνταξιούχοι!

ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ


Μεγάλη ενημερωτική σύσκεψη, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεθαύριο Παρασκευή 8 του Οκτώβρη, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Καφενείο της Σκοπέλου το τοπικό Παράρτημα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας. 

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους των συνταξιούχων της Σκοπέλου ο Τάσος Παλαιολόγος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου και αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιώργος Ρούσσας.

Στην ομιλία έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους αλλά και τα παιδιά τους, οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και έχουν να κάνουν με το τσάκισμα των συντάξεων και τη μείωση των εισοδημάτων, την ακρίβεια που φουντώνει, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας του νησιού, και την ιδιωτικοποίησή τους, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κ.λπ.

Αναδείχθηκε επίσης η πλούσια πείρα που βγήκε από τους αγώνες που δόθηκαν  τα τελευταία χρόνια, με πάνω από 300 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αποκρουστούν και να καθυστερήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να ικανοποιήσουν ορισμένα από τα αιτήματα των συνταξιούχων, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τον κρατικό αυταρχισμό.

Μπροστά σε όλους τους αγώνες, όπως σημείωσε και ο ομιλητής, βρέθηκε και το Παράρτημα της Σκοπέλου, που και εν μέσω πανδημίας συμμετείχε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν για να ενισχυθεί το Κ.Υ., να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, ενάντια στο Νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και κάλεσε τους συνταξιούχους να πλαισιώσουν μαζικά το Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.