Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σκοπέλου έχουν το δίκιο με το μέρος τους!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ


Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των μαθητών του ΕΠΑΛ Σκοπέλου που κινητοποιoύνται για το δικαίωμά τους σε μια σύγχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Με το πλαίσιο αιτημάτων τους ανέδειξαν τις άσχημες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να μορφωθούν. Εναν μήνα σχεδόν από το άνοιγμα των σχολείων, η Κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών από την πανδημία αφού τα θεωρεί «κόστος» την ώρα που μπουκώνει με εκατομμύρια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Χωρίς όλους τους εκπαιδευτικούς, με τα νερά της βροχής, με το χέρι να μπαίνει βαθιά στην τσέπη για μετακίνηση και μέσα προστασίας, ελλιπή καθαριότητα εξαιτίας της μείωσης των ωρών των σχολικών καθαριστριών που επέβαλε η απαράδεκτη πολιτική της Κυβέρνησης και εφαρμόζει πιστά η Δημοτική Αρχή, ο αγώνας των μαθητών όχι μόνο είναι δίκαιος, είναι αναγκαιότητα!

Όσοι προσπαθούν να «κοντύνουν» ή να περιορίσουν τα αιτήματά τους, να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους, να τους καλοπιάσουν ή να τους τρομοκρατήσουν μάλλον είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως!

Η κ. Κεραμέως και η  κ. Μακρή, συνολικά η Κυβέρνηση της ΝΔ, αξιολογήθηκαν προχθές στους δρόμους του αγώνα από δεκάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς! Πήραν ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού, πρώτα και κύρια τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς, να στηρίξουν τους μαθητές του ΕΠΑΛ και τα δίκαια αιτήματά τους!  

Να απαιτήσουν λύσεις για όλα τα προβλήματα των σχολείων σήμερα:

-Άμεση λύση του ζητήματος της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών του ΕΠΑΛ

-Άµεση κάλυψη όλων των κενών µε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, καµιά διδακτική ώρα   χαµένη, να χορηγηθούν όλα τα βιβλία.

-Άµεση έναρξη φροντιστηριακών τµηµάτων για να αντιμετωπιστούν οι μορφωτικές επιπτώσεις της πανδηµίας.

-Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, με πλήρες ωράριο.

-15 μαθητές ανά τάξη, µέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων.

-Να λειτουργήσουν όλες οι δοµές ειδικής αγωγής που είναι αναγκαίες.

-Κέντρα ενημέρωσης, εµβολιασµού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, µε ευθύνη του κράτους στα σχολεία. Μαζικά δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας  για όλους.

-Να αποκατασταθούν τώρα τα κτιριακά προβλήματα 

-Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεµάτων.

-Καµιά ανατίµηση στα είδη πρώτης ανάγκης, στα σχολικά είδη, στα κυλικεία. Μείωση της τιµής του ρεύµατος και των τιμολογίων .

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 14/10/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.