Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Αλυπιακός Οίνος | Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Σανιδά


Η αµπελουργία στον ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από την εποχή του χαλκού, ευδοκίµησε εύκολα λόγω του άριστου µεσογειακού κλίµατος και παραµένει αναπόσπαστο κοµµάτι της αγροτικής παραγωγής. Το δε εγχώριο κρασί συνδέεται ανέκαθεν µε την καθηµερινότητα των Ελλήνων και περισσότερο µε τις χαρές και τις λύπες τους. 

Η οινοπαραγωγή στη µικρή σε έκταση, µα µέγιστη σε φυσικό και άυλο πλούτο Σκιάθο, ακολούθησε την ίδια διαδροµή από τότε που άρχισε να κατοικείται και το κρασί της επί αιώνες συντροφεύει τους κατοίκους της. 

Ποια είναι η ιστορία του στο νησί; Πότε απογειώθηκε η φήµη του; Ποια ήταν η διαδικασία παραγωγής του; Πότε, πού και πώς το «έτσουζαν» οι ντόπιοι;

Πώς εµπλούτισε τη γλώσσα, την τέχνη, τα έθιµα και τις παραδόσεις του τόπου; Με ποια εκλεκτά εδέσµατα συνοδευόταν και τι άλλο εκτός απ’ το κρασί προσφέρει τ’ αµπέλι στη διατροφική αλυσίδα; Πώς το ανέφεραν στο έργο τους οι δύο σπουδαίοι συνοµήλικοι λογοτέχνες που κατάγονται απ’ τη Σκιάθο, ο Αλέξανδρος Παπαδιαµάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, και ιδιαίτερα ο πρώτος, που το τιµούσε δεόντως, προσπαθώντας να βρει βάλσαµο στ’ ατέλειωτα «πάθια και τους καηµούς» του;

_____________________________

Ο Συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς

γεννήθηκε το 1963 στη Σκιάθο. Είναι οικονομολόγος και ασχολείται, παράλληλα, με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Η πρώτη εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε με την ποιητική νουβέλα “Πρωτοετής φοιτητής” (1993) και ακολούθησαν τα “Λοχία γιατί (δεν) εκινήθης;” (Αφοί Κυριακίδη 2012) και Το παιδί της Βασίλισσας” (iwrite 2012).Το 2013 δημιούργησε της εκδόσεις “ΚΥΜΑ” και προχώρησε στην έκδοση των μυθιστορημάτων “Το κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα” και “Ναυαγισμένοι έρωτες”, καθώς και του αφηγήματος “Αν ξυπνούσε ο κυρ Αλέξανδρος”.

_______________

Τίτλος ΑΛΥΠΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Κωδικός 0520228

Διαστάσεις 14x21

ISBN 978-960-627-290-5

Μέρα Κυκλοφορίας 2 Οκτ 2021

Σελίδες 140

Ηλικία 18 - 118

Εκτός Κυκλοφορίας Όχι

Συγγραφέας ΣΑΝΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκδότης IWRITE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.