Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Παρέμβαση φορέων της Σκοπέλου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο για τα δρομολόγια των πλοίων

ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ ΣΤΟ «ΞΕΝΙΑ» 


Εργαζόμενες/
εργαζόμενοι, άνεργοι,

συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες   της  Σκοπέλου 


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τη διακοπή των δρομολογίων του ΠΡΩΤΕΑ από την ΑΝΕΣ ήταν αποκαλυπτική για το πώς αντιμετωπίζουν την κάλυψη των λαϊκών αναγκών των νησιωτών σε τακτική, ασφαλή και φθηνή ακτοπλοϊκή μετακίνηση τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα άλλα  κόμματα του κεφαλαίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ), οι βουλευτές τους, όπως και οι δημοτικές αρχές τους. 

Παίζοντας το παιχνίδι του «κακού εφοπλιστή», λέξη δεν βρήκαν για να καταδικάσουν την εφοπλιστική ασυδοσία στο σύνολό της και αυτό είναι ευνόητο, καθώς όλοι έχουν βάλει το χεράκι τους στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, τη θέσπιση δεκάδων φορολογικών απαλλαγών, τον πακτωλό κρατικών επιδοτήσεων, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών. 


Σιγή ιχθύος τηρούν επίσης και για το αίτημα μείωσης της οργανικής σύνθεσης, για να μη μειωθούν τα κέρδη των «φιλάνθρωπων εφοπλιστών», που οδηγεί σε απολύσεις και ανεργία. 


Κουβέντα δεν τόλμησαν να ξεστομίσουν και για τον τετράμηνο χειμωνιάτικο αποκλεισμό των Σποραδιτών, καθώς οι όποιες «ηρωικές παρεμβάσεις» «αγωνιούντων βουλευτών» -όπως τους χαρακτήρισε η πλοιοκτήτρια-, δημοτικών αρχών, επιχειρηματικών παραγόντων των νησιών κινούνται στο πλαίσιο της εφοπλιστικής κερδοφορίας, δηλαδή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ή μέσα Οκτωβρίου. 


Να μάθουν λοιπόν ότι οι ΜΟΝΙΜΑ ΑΓΩΝΙΩΝΤΕΣ είναι οι τσακισμένοι από την ακρίβεια  εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές, οι στρατιώτες, τα ΑμεΑ, όσοι αναγκάζονται να φύγουν για λόγους υγείας που επί μήνες αναγκάζονται  να πληρώνουν, πέρα από τα  πανάκριβα εισιτήρια,  και  δυο και τρεις διανυκτερεύσεις για μετακίνηση ωρών στο Βόλο!


Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λοιπόν, δεν πρέπει να γίνει πασαρέλα «σωτήρων» αλλά βήμα πραγματικής διεκδίκησης των λαϊκών αιτημάτων με βάση και το κοινό πλαίσιο ναυτεργατικών σωματείων και νησιωτικών φορέων:


Εξασφάλιση ολόχρονης συχνής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων των λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων.


Να μειωθούν τώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές 


Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες. 


Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά.


Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών με αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση. 


Nα καταργηθούν οι Ειδικοί φόροι στα καύσιμα και τα “πράσινα” χαράτσια στο ηλεκτρικό ρεύμα.


Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%.


Να καταργηθεί ο  ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα εφόδια των αγροτών και κτηνοτρόφων. 


Άμεση και γενναία διαγραφή των χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.