Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Σε εξέλιξη οι δράσεις της Σκοπελίτικης Εβδομάδας

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
«Σε πείσμα των καιρών και της αστικοποίησης, ο Σύλλογος πάντα θα αγωνίζεται για να διατηρησει την γνήσια λαϊκή τοπική παράδοση, αυτήν που κάνει την Σκόπελο ιδιαίτερη και ομορφότερη!»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η "Σκοπελίτικη Εβδομάδα", την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος διοργανώνει για 4η χρονιά και αποτελεί θεσμό για το νησί της Σκοπέλου. Πρόκειται για ένα τριήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και την διάσωση των τοπικών εθίμων. Ο πολιτισμός περιλαμβάνει δεκάδες τομείς, ένας από αυτούς είναι και η γαστρονομία και αυτό γιατί τα υλικά μιας συνταγής μαρτυρούν τα στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ενός τόπου και είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν τον έναν τόπο να διαφέρει απο τον άλλο και να δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο ψηφιδωτό της λαϊκής παράδοσης. 


Η Σκοπελιτικη εβδομάδα παρουσιάζει τα προϊόντα του νησιού, αυτά τα οποία παράγονται μόνο στην Σκόπελο, όπως η σκοπελιτικη Τυρόπιτα, τα δαμάσκηνα Σκοπέλου και τα παράγωγά του γάλακτος της περίφημης Αίγας Σκοπέλου.


Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την σκοπελίτικη τυρόπιτα, κατά την οποία εκατοντάδες επισκέπτες είδαν και κατέγραψαν με τα κινητά τους το άνοιγμα φύλλου, την παρασκευή και το τηγάνισμα και τέλος δοκίμασαν δωρεάν την διάσημη πίτα της Σκοπέλου, προσφορά του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου σειρά έχει ο σκοπελίτικος τραχανάς, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καφενείου, στις 8.30 μ.μ. Κτηνοτρόφοι της Σκοπέλου, ετοιμάζουν τον τραχανά και τον προσφέρουν στο κοινό.

Οι εκδηλώσεις λήγουν την Κυριακή 21 Αυγούστου με το στόλισμα της σκοπελίτισσας Νύφης, όπου πρωταγωνιστεί το νυφικό Μόρκο, το οποίο φέρει πάνω του κεντημένη όλη την ιστορία της Σκοπέλου. 

Όπως δηλώνουν τα μέλη του ΠΛΣΣ «σε πείσμα των καιρών και της αστικοποίησης, ο Σύλλογος πάντα θα αγωνίζεται για να διατηρησει την γνήσια λαϊκή τοπική παράδοση, αυτήν που κάνει την Σκόπελο ιδιαίτερη και ομορφότερη!»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.