Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Τέλος η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) από την Σκόπελο...


Όπως είναι γνωστό στη Σκόπελο λειτουργούσε ανταποκριτής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), του οποίου η σύμβαση έληξε και δεν πρόκειται να ανανεωθεί…

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, με την υπάρχουσα νομική μορφή που έχει ο ΕΦΚΑ σήμερα, δεν επιτρέπεται να έχει ανταποκριτή ΟΑΕΔ πλέον και δεν πρόκειται να γίνει καμιά προκήρυξη για την θέση. Όπως μάθαμε «γραμμή της Διοίκησης» είναι όλα να γίνονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, όμως πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και απευθύνονται σε ιδιώτες-λογιστές για την εξυπηρέτησή τους, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα, που θα οξυνθεί με τη λήξη της τουριστικής σεζόν, οπότε εκατοντάδες εποχικά εργαζόμενοι θα περάσουν στην ανεργία.

Ο Ανταποκριτής ΟΑΕΔ είχε υποχρέωση να ενεργεί:

Εγγραφές Ανέργων
Ανανέωση Δελτίων Ανεργίας
Έκδοση Βεβαιώσεων Ανεργίας
Αίτηση Επιδότησης Τακτικής Ανεργίας
Καταχώρηση πληρωμής Επιδόματος Τακτικής Ανεργίας
Παροχές εκτός Επιδότησης
Ενστάσεις
Αιτήσεις Θεραπείας
Ελέγχους σε Προγράμματα Απασχόλησης
Παρουσίες Επιδοτούμενων

1 σχόλιο:

  1. Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας από την στιγμή που υπήρχε ο κλειδάριθμος γινόταν από τους ίδιους τους άνεργους.Δέν ήταν υποχρεωτικό να την κάνει ο ανταποκριτής.Είχα την τύχη να είμαι Ανταποκριτής του Ο.Α.Ε.Δ. αλλά δυστυχώς κάποιοι λόγω του ότι δεν τους έκανα τα παράνομα χατήρια που ζητούσαν με έβριζαν.Τώρα να δώ που για να καταθέσουν χαρτιά για το Εποχικό Ταμείο που θα αναγκάζονται να τρέχουν στο Βόλο & να περιμένουν με τις ώρες & άν προλάβουν να τελειώσουν σε μία μέρα θα είναι καλά..??..Σε αυτούς λοιπόν που με έβριζαν ένα έχω να τους πώ..Ας πρόσεχαν..Όταν έχεις κάτι δεν το εκτιμάς,όταν το χάσεις όμως φτάνεις στο σημείο να λές Άχ που είσαι.Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.