Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Κοροϊδία οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για έκπτωση εισιτηρίων στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Να αυξηθούν τώρα οι μισθοί!

Με δελτίο τύπου, τα Υπουργεία Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας (Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης και Υφυπουργός Ζέττα Μακρή αντίστοιχα) ανακοίνωσαν και φέτος την παροχή έκπτωσης έως 50% από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν για να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας. Η ανακοίνωση προσδιορίζει ότι αυτή η αυτονόητη έκπτωση, αφορά μόνο την πρώτη μετακίνησή προς τον τόπο διορισμού τους.

Από την ανακοίνωση για τις ημερομηνίες που καλύπτει η συγκεκριμένη έκπτωση (4-8 Σεπτεμβρίου), επιβεβαιώνονται οι φόβοι χιλιάδων αναπληρωτών, γονέων και μαθητών, που ανησυχούσαν ότι θα χαθούν αρκετά ημερομίσθια και δεν θα αναλάβουν υπηρεσία από την 1η Σεπτεμβρίου. Ετσι, και  φέτος δεν θα υπάρχει η  στοιχειωδώς ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, που προϋποθέτει την στελέχωσή τους από την πρώτη μέρα για να οργανωθεί η σχολική χρονιά, να μοιραστούν τάξεις κλπ.

Ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο, που όλοι οι εργαζόμενοι, κυριολεκτικά μετράνε ευρώ το ευρώ για να δουν  πώς θα βγει ο μήνας, που χιλιάδες αναπληρωτές και νεοδιόριστοι αγωνιούν και σκέφτονται  πού και πώς θα λύσουν το ζήτημα της στέγασης,  της θέρμανσης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης τον επερχόμενο χειμώνα αφού είναι γνωστό ότι η ακρίβεια απογειώνεται στα νησιά και τα εισιτήρια  έχουν αυξηθεί 25% περίπου, αποτελεί πρόκληση των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων η αναφορά  ότι η κίνηση αυτή «αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών». 

Οι δεκάδες εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να αναλάβουν το έργο της κάλυψης των μορφωτικών αναγκών των μαθητών  στις Σποράδες, είναι άνθρωποι με ανάγκες στη μετακίνηση, τη στέγαση, τη σίτιση για όλο τον χρόνο. Για όλα αυτά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν παίρνει το παραμικρό μέτρο, τη στιγμή που οι αυξήσεις σε ναύλα, εισιτήρια, ενοίκια, ρεύμα, είδη πρώτης ανάγκης σπάνε καθημερινά όλα τα ρεκόρ. 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη συμβιβαστούν με τη μίζερη ζωή που επιβάλλουν οι αντιλαϊκές πολιτικές και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ). Με οργάνωση στους συλλόγους, σε επαφή με τα εργατικά λαικά σωματεία των περιοχών τους, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, να παλέψουν με αισιοδοξία, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και να απαιτήσουν:

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου και 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.
  • Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.
  • Μείωση του νησιωτικού ΦΠΑ κατά 50%

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ- ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 

Σκιάθος- Σκόπελος, 26/08/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.