ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ 👉ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΚΑΤΑΜΕΣΤΟΣ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜ. ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ
|
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης απονέμει «τιμητική πλακέτα» στον ομότιμο καθηγητή Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριο Γουργιώτη |
Γέμισε από κόσμο ο προαύλιος χώρος του Ορφέα στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σκοπέλου προς τιμήν τού Ομότιμου Καθηγητή Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.
Δημητρίου Γουργιώτη* σε ένδειξη εκτίμησης και ελάχιστης ηθικής ανταμοιβής για την διεθνή επιστημονική προβολή και κοινωνική του προσφορά στο νησί της Σκοπέλου.
Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και συμπατριώτες του Καθηγητή πβρέθηκαν στον Ορφέα για να τιμήσουν τον διακεκριμένο επιστήμονα, αλλά και άνθρωπο, όπως τονίστηκε πολλές φορές στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Για τον τιμώμενο καθηγητή απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης και ο Πρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, ενώ για το έργο του μίλησε η Διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου παιδίατρος Ρηγίνα Σκλάβου και η Καθηγήτρια Α΄ βαθμίδας Εγκληματολογίας, μέλος του θεσμικού οργάνου υπό το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου «Έγκλημα και Ποινική Δικαιοσύνη» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Βάσω Αρτινοπούλου, η οποία ανάγνωσε 3 παρεμβάσεις των κ.κ.:
• Γεράσιμου Σιάσου, Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
• Μαρίας Τσολιά, Καθηγήτριας Παιδιατρικής, Διευθύντριας Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού»
• Ανδρέα Σκορίλα, Καθηγητή Κλινικής Βιοχημείας ΕΚΠΑ, Διευθυντή Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινικη Βιοχημεία - Μοριακή Διαγνωστική» ΕΚΠΑ, Πρόεδρου της Διεθνούς Εταιρείας Ενζυμολογίας.
Να σημειώσουμε ότι τον Καθηγητή τον γνωρίζουν όλοι στο νησί, αλλά το «βαρύ βιογραφικό» που διαβάστηκε στην εκδήλωση προκάλεσε έκπληξη και θαυμασμό στην πλειοψηφία των παρευρισκομένων...
__________________
* Δημήτριος Ι. Γουργιώτης
Ομότιμος Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας ΕΚΠΑ (2018-σήμερα)
Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας ΕΚΠΑ (2013-2018),
Υπεύθυνος Εργαστηρίου Κλινικής Βιοχημείας – Μοριακής Διαγνωστικής (1979 - 2018), Β’ Παιδιατρική Κλινική, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Ο Ομότιμος Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας Δημήτριος Ι. Γουργιώτης απoφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Aπέκτησε το τίτλο του Διδάκτορα στην Κλινική Βιοχημεία από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ (1982). Το 1979 ίδρυσε το Ερευνητικό Εργαστήριο στη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική ( Β’ΠΠΚ ) που μετεξελίχθηκε στο σημερινό Εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας-Μοριακής Διαγνωστικής, στο οποίο είναι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνος μέχρι και σήμερα. Έχει επιβλέψει >130 διδακτορικές διατριβές, μεταπτυχιακές και πτυχιακές εργασίες. Έχει δημοσιεύσει >125 ερευνητικές εργασίες μετά από κρίση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά οι οποίες έχουν >2800 βιβλιογραφικές αναφορές και IF=348.
Διοικητικό Έργο στην Κλινική και το Νοσοκομείο
-Υπεύθυνος Τομέα Εκπαίδευσης φοιτητών και ειδικευομένων της Β’ΠΠΚ (2007 – 2018).
-Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας της Β’ΠΠΚ (2007 – 2018).
-Εκλεγμένο μέλος για τρεις θητείες, του Τομέα Υγείας -Μητέρας –Παιδιού για τη γενική συνέλευση
της Ιατρικής Σχολής (2011 – 2014)
-Εκλεγμένο μέλος για δύο θητείες στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Π&Α Κυριακού(2010-σήμερα).
-Πρόεδρος για δύο θητείες της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Νοσοκομείου Π&Α
Κυριακού (2010-2018)
Ερευνητικά ενδιαφέροντα:
Ανάπτυξη τεχνικών Μοριακής Βιολογίας για τη μελέτη της έκφρασης νουκλεϊκών οξέων συμπεριλαμβανομένων του DNA, RNA, cDNA, mRNA και ncRNAs . Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται αποσκοπούν στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση της έκφρασης γονιδίων με τελικό στόχο τον προσδιορισμό νέων μοριακών βιολογικών δεικτών για την έγκαιρη διάγνωση, την ορθή πρόγνωση και την ανταπόκριση στη θεραπεία των μικρών ασθενών στην Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Η μελέτη των δεικτών αυτών θα συμβάλλει στη καθιέρωση εξατομικευμένων και στοχευμένων θεραπευτικών σχημάτων, ιδίως σε περιπτώσεις υποτροπής, ελαχιστοποιώντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες της χημειοθεραπείας.
Προσδιορισμός επιπέδων λιποδιαλυτών και υδατοδιαλυτών βιταμινών.
Μελέτη Νευρολογικών νοσημάτων κυρίως αθροιστικών λυσοσωμικών όπως η νόσος Fabry.
Μελέτη χρόνιων νοσημάτων των παιδιών (παιδικός διαβήτης τύπου Ι, σπειραματονεφρίτιδα, αθηρωμάτωση, επιληψία, νοσήματα συνδετικού ιστού).
Απομόνωση και χαρακτηρισμός πρωτεϊνών.
Ταυτοποίηση Νέων Βιολογικών Δεικτών για την πρώιμη μη επεμβατική ανίχνευση κυήσεων υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση προεκλαμψίας (ΕΣΠΑ-ΑΡΙΣΤΕΙΑ, 2012-2016).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.