Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Μυστήρια υπόθεση τα λαογραφικά μουσεία στη Σκόπελο…

…τα αφήνουν «οι προηγούμενοι να σαπίσουν»!

Λαογραφικό Μουσείο Γλώσσας | 2066

Τα δύο λαογραφικά μουσεία του νησιού, αυτό της Σκοπέλου (δωρεά της οικογένειας Νικολαϊδη στο Δήμο Σκοπέλου) και της Γλώσσας είναι κλειστά για αρκετά χρόνια και τα θυμόμαστε κάθε καλοκαίρι, όταν επισκέπτες του νησιού, παρακινούμενοι από «τουριστικούς οδηγούς», έντυπους και ηλεκτρονικούς, φθάνουν μέχρι την πόρτα τους και την βρίσκουν κλειστή!

Δικαιολογίες διάφορες, από το «δεν μας εγκρίνουν προσωπικό» μέχρι την κορυφαία ατάκα «τα άφησαν οι προηγούμενοι και σάπισαν..!»

Τελευταίο σχόλιο στην εφημερίδα για το λαογραφικό της Γλώσσας έγινε πριν δύο ημέρες, το οποίο μεταξύ άλλων έγραφε «…και τα δυο κλειστά και ριμάζουν εδώ και χρόνια. […] Λυπάμαι όλους αυτούς τους επισκέπτες που έρχονται κάθε μέρα και το βρίσκουν κλειστό. 

Νιώθω πραγματική λύπη…».

Στο παραπάνω σχόλιο, έστω και λιτά, αναδείχθηκε η τεράστια υποβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, για την οποία λέξη δεν θα βρουν να πουν «πολιτιστικοί παράγοντες» δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα…

Κλείνοντας θα παραθέσω ένα σχόλιο που έλαβα πριν αρκετά χρόνια και κάθε φορά που «αλλάζει χέρια ο πολιτισμός» λαμβάνω κάποιο παρόμοιο:

«Καλημέρα Γιώργο, αν θέλεις περνά από το Λαογραφικό να δεις πως το φτιάξαμε. Ήταν τελείως παρατημένο και τα πράγματα είχαν αρχίσει να σαπίζουν. Κάναμε μεγάλο κόπο... Να φανταστείς οι προηγούμενοι μέχρι τα βιβλία είχαν αφήσει να σαπίσουν…»

Υ.Γ.: με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον θα περιμένουμε την τοποθέτηση του προέδρου της Κοινότητας Αγάλου Φωτόπουλου, σχετικά με το λαογραφικό της Γλώσσας, αλλά και των Δημοτικών Παρατάξεων...

Καλημέρα είπαμε;

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ👇

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.