Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Για το σημερινό μπλακ άουτ στις Σποράδες

Με τους ήχους από τις γεννήτριες ξύπνησαν ακόμα μια φορά τα νησιά των Σποράδων, αφού σε μια τυπική κακοκαιρία έμειναν χωρίς ρεύμα. 


Ενάμιση μήνα μετά την έναρξή της και τις βαρύγδουπες δηλώσεις της ηγεσίας του ΑΔΜΗΕ περί  «ποιοτικής ηλεκτροδότησης στη Σκιάθο και τα γειτονικά νησιά», η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ, την περιφερειακή αρχή και τις κατά τόπους δημοτικές αρχές σύνδεση με την Εύβοια παρουσίασε βλάβη στον υποσταθμό της αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους σε όλες τις Σποράδες.

Η τμηματική αποκατάσταση μέσω του Λαύκου σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες την ώρα που η τουριστική κίνηση είναι στην κορύφωσή της, ενώ οι συνεχείς μικροδιακοπές ενδέχεται να έχουν «κάψει» πολύτιμο εξοπλισμό.

Η σημερινή διακοπή ούτε η πρώτη είναι και δυστυχώς ούτε η τελευταία. Οι πολυδιαφημισμένες υποδομές «αντέχουν» την καλοκαιρινή περίοδο, με καλές καιρικές συνθήκες, για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα τουριστικά συμφέροντα, εκτός αν εμφανιστούν φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα φαινόμενα! Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων τους οποίους προωθούν από κοινού όλα τα αστικά κόμματα, θέτουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών. Τι θα γίνει, για άλλη μια φορά όταν τελειώσει η σεζόν και αποτελούν κανόνα αυτά τα φαινόμενα; 

Από τη μια μεριά όταν θα έχουμε ρεύμα θα το πληρώνουμε πανάκριβα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) που υλοποίησαν και υλοποιούν μέχρι κεραίας την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, μπουκώνοντας με επιδοτήσεις εκατομμυρίων τους παρόχους και τους μονοπωλιακούς ομίλους της «πράσινης ανάπτυξης» και από την άλλη το έτος 2022 με μια τυπική κακοκαιρία θα μένουμε χωρίς ρεύμα προδιαγράφοντας έναν βασανιστικό χειμώνα. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των δεσμεύσεων για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων, που ανάμεσα στα άλλα καταστρέφουν παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, των κυρώσεων προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG.

Καλούμε τους κατοίκους των Σποράδων σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν:

-Άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Οι υποδομές να μην είναι α λα καρτ μόνο για το καλοκαίρι, αλλά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ηλεκτροδότησης όλο το χρόνο. 

-Αποζημίωση σε όσους υπέστησαν ζημιές εξοπλισμού από τη διακοπή

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα, της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ και γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλ. Ρεύματος.

-Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ- ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκιάθος- Σκόπελος, 25/08/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.