Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Τριήμερο [30/09 - 01/10] πρόληψης καρκίνων πεπτικού και παχέος εντέρου σε Σκόπελο και για πρώτη φορά στην Αλόννησο

Θέματα όπως η κληρονομικότητα, η κακή ή δύσκολη πέψη, οι δυσανεξίες σε συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων,  οι πολύποδες και το πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν, η σωστή πρόληψη του καρκίνου του πεπτικού συστήματος , και το πόσο και πως επηρεάζουν οι καθημερινές μας συνήθειες την εμφάνιση και εξέλιξη μιας ασθένειας, είναι θέματα που λίγο πολύ όλους μας απασχολούν.


Μιλώντας για καρκίνο ανώτερου και κατώτερου πεπτικού συστήματος αναφερόμαστε στον καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του οισοφάγου, τον καρκίνο του στομάχου, τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο του παγκρέατος.

Είναι γνωστό οτι ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν οικογενειακό σχετικό ιατρικό ιστορικό,  συντείνεται η Γαστροσκόπηση και η Κολονοσκόπηση στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών.

Ποιοι όμως είναι αυτοί που επιβάλλεται να υποβάλονται σε περιοδικό ενδοσκοπικό έλεγχο; 👇

όσοι έχουν ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού αλλά δεν ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (για καρκίνο στομάχου)

όσοι έχουν διαγνωστεί με πολύποδες στο παχύ έντερο (για καρκίνο παχέος εντέρου)

όσοι πάσχουν από οισοφάγο Barrett (για καρκίνο του οισοφάγου)

όσοι πάσχουν από κίρρωση του ήπατος (για καρκίνο του ήπατος)

όσοι πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn (για καρκίνο παχέος εντέρου)

οι συγγενείς των πασχόντων από καρκίνο στομάχου (για ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού)

οι συγγενείς πρώτου βαθμού των πασχόντων από καρκίνο παχέος εντέρου (για καρκίνο παχέος εντέρου)

Το πολυιατρείο ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ σε συνεργασία με τον επιστημονικό του συνεργάτη ειδικό Γαστρεντερολόγο - Ηπατολόγο κο Πάρι Παντσά, διοργανώνει τριήμερο πρόληψης των καρκίνων ανώτερου και κατώτερου πεπτικού συστήματος στις  30/09 ~ 2/10.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική υποστήριξη και συμβουλευτική από σήμερα μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου για θέματα σχετιζόμενα με το γαστρεντερικό σύστημα. Οι ενδιαφερόμενοι θα επικοινωνούν για πιο άμεσα με το κινητό του Ειδικού Γαστρεντερολόγου κ. Παντσά κιν. 6955804308.

Για 1η φορά στα χρονικά της ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ θα πραγματοποιηθούν ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ και ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, χωρίς να χρειαστεί οι εξεταζόμενοι να μεταβούν μακριά από το νησί τους. Για τον σκοπό αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στο πλαίσιο του προγράμματος να εξετασθούν  δέκα (10) άτομα με τον υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί για τον σκοπό αυτό στο πολυιατρείο Κοσμοϋγεία Αλοννήσου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των ενδοσκοπικών εξετάσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα τυχόν επείγοντα περιστατικά. Για όλες τις ενδοσκοπικές εξετάσεις απαιτείται ανάλογη προετοιμασία του εξεταζόμενου που θα πρέπει να γίνει εγκαίρως σε συνεννόηση πάντα με τον γιατρό. 

Οι ενδιαφερόμενοι για ενδοσκοπήσεις αλλά και για κλινικές εξετάσεις και τεστ αναπνοής για ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού από τον Γαστρεντερολόγο στην ΑΛΟΝΝΗΣΟ μπορούν να το δηλώνουν στο τηλ. 2424065555.  Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων για γαστροσκοπήσεις / κολονοσκοπήσεις είναι μικρός, δεν θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση των ενδοσκοπικών εξετάσεων στην Αλόννησο.

Αντίστοιχα οι ενδιαφερόμενοι από το νησί της ΣΚΟΠΕΛΟΥ για  γαστροσκοπήσεις / κολονοσκοπήσεις ή κλινικές εξετάσεις,  μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.2424024500 για τον προγραμματισμό των εξετάσεών τους.    

Δρ. Π. Παντσάς 

Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος

Πολυιατρείο ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.