Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Σοβαρά κενά στη λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ!

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της ψήφου μας σε θέματα  εργαζομένων

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στο σκοπελίτικο λαό, τους συμβούλους του ΔΣ και τους εργαζομένους της τα σοβαρά κενά στη λειτουργία του ΔΣ, με την ευθύνη του Προέδρου κ. Βούλγαρη, με την αλλαγή ψήφου σε δύο θέματα της τελευταίας συνεδρίασης (7/9/2022), καθώς και την παραβίαση διατάξεων λειτουργίας του ΔΣ. 

Συγκεκριμένα, με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι στην αρ. 41/2022 Απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ, που ελήφθη κατά την 9η (έκτακτη) Συνεδρίαση (και όχι κατά την 8η, όπως λανθασμένα αναγράφεται, σύμφωνα με την α.π. 97/2-9-2022 Πρόσκληση) και η οποία αναρτήθηκε στις 11.0πμ. σήμερα, η καταψήφιση του θέματος περί ορισμού δικηγόρου σε υπόθεση εργατικής διαφοράς, ως δια μαγείας, μετατράπηκε σε «ομοφωνία».

Θυμίζουμε εδώ ότι η Λαϊκή Συσπείρωση, μόνη από όλες τις παρατάξεις είχε εναντιωθεί και στην αρχική ανάθεση σε δικηγόρο (σχετ. η με αρ. 37/2021/14-5-2021 Απόφαση ΔΣ ΔΕΥΑΣ). 

«Εξαφανίστηκε», επίσης, από την 45/2022  Απόφαση η αρνητική ψήφος μας, που αφορούσε  στο  4ο θέμα για απευθείας ανάθεση σε λογιστή της διακρίβωσης μισθολογικού καθεστώτος των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΣ, η οποία αναρτήθηκε στις 13.10 περίπου.

Επειδή «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει», ο εκλεγμένος σύμβουλος Βασίλης Ρόδιος έκανε άμεσα τηλεφωνική παρέμβαση καταγγέλλοντας το γεγονός και απαιτώντας την άμεση επανόρθωση, η οποία και έγινε στις 13.59 και 14.07, αντίστοιχα.

Ακόμη παραπέρα, υπάρχει παραβίαση της παρ. 6 του άρθρου 3 του Ν. 1069/80 «καθήκοντα γραμματέα του ΔΣ ασκεί υπάλληλος της Επιχείρησης, που ορίζεται από τον Πρόεδρό του», καθώς σε καμία Απόφαση δεν αναγράφεται ο υπάλληλος που τήρησε τα πρακτικά, γεγονός που ενέχει κινδύνους ακυρότητας των αποφάσεων της συνεδρίασης, όπως και της προηγούμενης (8η Συνεδρίαση)!

Πρόκειται περί αντανάκλασης της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και στη ΔΕΥΑΣ, όπου η κατάσταση, αντί να βελτιωθεί σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!

Με επέκταση της μόνιμης δυσοσμίας στον Άγιο Ρηγινάκη, στο εμπορικό κέντρο, συνεχείς διακοπές στον οικισμό της Σκοπέλου και ασήκωτους «αλλαντάλλων» λογαριασμούς, πάντα στην πλάτη των λαϊκών οικογενειών του νησιού!

  • Καλούμε τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τη λειτουργία του, να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του! Προειδοποιούμε ότι δεν θα γίνει δεκτή η εύκολη οδός της επίρριψης ευθυνών σε υπαλλήλους!

Καλούμε  όλους τους συμβούλους –και της συμπολίτευσης– να απαιτήσουν την στοιχειωδώς  ορθή λειτουργία του ΔΣ!

Καλούμε επίσης τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΣ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την διαχρονικά αντεργατική πολιτική που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις  του κεφαλαίου και οι υποτακτικές τους δημοτικές αρχές και οργανωμένοι συλλογικά να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της χρήσης του νερού-κοινωνικού αγαθού ως εμπορεύματος!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος,  12/9/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.